Už kai kuriuos grožio specialistus apima svetimos gėdos jausmas

Šiandien tapti grožio specialistu labai paprasta – internetas mirga pasiūlymais baigti vienokius ar kitokius kursus, kurie gali trukti nuo kelių valandų iki dienų. Vėliau išduodamas diplomas ir tu, jau diplomuotas specialistas, keli skelbimą į tą patį internetą ir atlieki „kilnią“ ir nebrangią misiją – gražini moteris.

„Taip galėtų būti tik utopiniame pasaulyje“, – šypsosi grožio terapijos ir chirurgijos klinika „Sugihara“ dermatologė Justė Kantauskaitė. – „Žmogaus veidas – tarsi žemėlapis, tenka ilgai studijuoti, kol sužinai, kuri šalis saugi, o kurią geriau aplenkti.“

Kai kuriais atvejais, jei botulino toksinas suleistas neteisingai ir užblokuoja tam tikrą raumenį, kuriam laikui gali „nukristi“ vokas, antakis arba atsirasti žvairumas. Ir tai tik labai maža dalis to, kas gali nutikti. Mažėjant botulino poveikiui, po kelių mėnesių grožis grįš, bet kiek per tą laiką teks patirti nemalonumų, sunku ir įsivaizduoti.

„Čia jau, matyt, izoliuotis tektų“, – įspėja dermatologė. Mat po nekokybiškos procedūros likusi net ir nekalta mėlynė, ar tai, ką įgūdžių stokojantis specialistas gali pavadinti mėlyne, iš tiesų gali būti užsikimšusi kraujagyslė, o audiniai aplink ją negrįžtamai pažeisti ir apmirę. Todėl geriau visuomet pasitikrinti internete, ar specialistas, pas kurį planuojate eiti, turi mediko licenziją, ar yra tiesiog savamokslis mėgėjas.

Dermatologė J. Kantauskaitė pristatoma kaip progresyvi specialistė – ji triskart per metus skrenda į Didžiąją Britaniją, kur tobulina savo žinias itin prestižiniuose kursuose Mančesteryje, taip pat baigė kadaverinius kursus Anglijos Kilio universitete. Ten specialistai, siekdami kuo aiškiau suvokti ir net pačiupinėti (tikrąja to žodžio prasme pačiupinėti) žmogaus raumenis, patys pjausto negyvus žmones, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Tiesioginis matymas to, kas yra PO oda, leidžia aiškiai suprasti, kur yra įvairios anatominės struktūros, todėl šie kursai yra laikomi aukštosios mados ženklų, tokių kaip „Versace“ ar „Chanel“, atitikmeniu dermatologijoje.

„Raukšlelės ant rankos, kaklo, veido byloja apie mūsų patirtį, jos tarsi žemėlapis mūsų per gyvenimą įgytos išminties. Dažniausiai, pažiūrėjus vienu ar kitu kampu, pacientės nuomonė keičiasi, pavyksta įkalbėti apsiriboti saikingomis korekcijomis, neperformuojant ir labai nenutolstant nuo tikrosios savęs. „Ančiukų“ lūpos, skuostais užspaustos akys turbūt nevertos net pokalbio laiko. Tiesą pasakius, jei Donatella Versace būtų mano klientė, man būtų gėda. Jaučiu labai didelę atsakomybę už savo darbą, nes po prisilietimo prie žmogaus veido ant jo tarsi lieka užrašyta mano pavardė“, – atvirai dėsto specialistė.

Nosies korekcijos hialurono rūgšties užpildais

Viena mėgstamiausių ir daugiausia pasitenkinimo sukelianti procedūra yra nosies korekcija hialuronu.

„Naudojant hialuroną, pacientai, dažniausiai moterys, rezultatą mato iš karto, čia ir dabar. Tiesa, patį specialistą tuo metu galėčiau prilyginti skulptoriui, nes būtent šios zonos korekcija reikalauja precizikos, net mažiausias nuokrypis yra matomas, todėl išdailinus minimaliausius nelygumus, galima turėti tobulai lygią nosį. Dažnai moterys skundžiasi kuprele ar įdubimu, kuris kitiems gal ir nematomas, tačiau pačiam žmogui tai gerokai apkartina gyvenimą. Tad iš karto pasiektas ir čia pat realiai matomas rezultatas labai motyvuoja. Neįsivaizduojate, kiek laimės matė mano kabinetas tik dėl pagaliau tobulos nosies“, – šypsosi specialistė.

Tiesa, ji pabrėžia, kad klaidinga būtų manyti, jog hialuronas gali pakeisti plastines operacijas. „Skirtingos problemos – skirtingi sprendimo būdai. Neretai pas mane atėjusius pacientus siunčiu konsultacijai pas kolegą plastikos chirurgą Darių Radzevičių“, – sako ji. Ir primena, kad hialuronas nėra ilgalaikis sprendimo būdas – maždaug po 2-3 metų procedūrą tenka kartoti. Beje, specialistės kabinete apsilankę vyrai dažniausiai pageidauja pakelti nusileidusį nosies galiuką, o jei nosis plati – kiek pasiaurinti, bet tai jau priklauso nuo leidimo technikos.

Po procedūros įprantama mažiau raukytis

Dažniausiai botulino toksinas žmonėms asocijuojasi su išlygintomis kaktos, tarpuantakio raukšlėmis, tačiau šia medžiaga gali būti gydomi ir tokie rimti žmogų kamuojantys susirgimai kaip migrena, akių raumenimų spazmai ar dantų giežimas. Na, o grožio industrijoje botulino toksiną suleidus laiku, kol oda dar neištampyta ir raukšlės, tarkim kaktos ar tarpuantakio, nėra itin gilios, preparatas susitraukimus reguliuojančius raumenis tiesiog užrakina, ir nejudinant raumens, toje vietoje nauja raukšlė nesiformuoja, o esanti ilgainiui išsilygina. Kol botulino toksinas veikia (o tai yra 2-6 mėnesiai, priklauso nuo kiekvieno žmogaus organizmo), būtina patiems prisiminti nesiraukyti net ir tada, kai preparatas nustojo veikti. Tai savotiška disciplina: neberaukome tarpuantakio, ir net nustojus veikti botulino injekcijoms, yra didelė tikimybė, kad jų kartoti nebereikės, arba kartoti reikės vėliau, nes oda pailsėjo, išsilygino, o pacientas įprato nebesiraukyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)