Dažnu atveju noras pašalinti trūkumus vertinamas kaip bereikalinga užgaida, o jei tai užsimoja įgyvendinti dar ir žinomas žmogus – kaip tuštybė. Nors mokslininkai jau seniai įrodė, kad žmonės, pasiryžę išvaizdos pokyčiams ir išsprendę psichologines, o dažnu atveju ir funkcines problemas, išgyvena ilgalaikius pozityvius jausmus ir paskatina vadinamojo laimės hormono seratonino gamybą, rašoma pranešime spaudai.

O kaip yra iš tiesų ir ką tenka išgyventi išvaizdos trūkumus nutarusiam pakeisti žmogui? Savo patirtimi dalijasi išvaizdos pokyčiams pasiryžusios žinomos moterys: visų laikų geriausia Lietuvos kultūristė, daugkartinė Europos ir pasaulio čempionė, dalyvavusi prestižiniame profesionalų turnyre „Ms. Olympia“ Natalija Murnikovienė ir legendinės grupės „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko-Faros žmona Rima Ivanauskienė.

Sprendė ne tik estetines, bet ir funkcines problemas

Abi moterys į plastikos chirurgo operacinę ryžosi žengti ne dėl jaunatviškų užgaidų – čia jas atvedė amžiaus sąlygoti ir veide matomi bei kiekvieną moterį lydintys ryškūs pakitimai. Bėgantį laiką moterys ryžosi stabdyti individualiai pritaikytais veido pakėlimo operacijų kompleksais, kurie išsprendė ne tik estetines, bet tuo pačiu – ir funkcines problemas.

Natalija Murnikovienė

N. Murnikovienei buvo nusiurbti nereikalingi veido riebalai, pakelti vidiniai veido audiniai, patempta kakta ir sutvarkyti užkritę vokai, o vėliau ji nutarė koreguoti ir prieš daugelį metų Jungtinėse Amerikos Valstijose operuotą nosį, kurios įdubusi pertvara sportininkei trukdė normaliai kvėpuoti.

Tuo metu R. Ivanauskiene buvo pakelti sukritę skruostai, patempta kaklo oda, atkurtas taisyklingas veido kontūras, patobulinta antakių linija, patempta veido oda, sutvarkytas nykstantis žandikaulis, kuris moteriai kėlė daug nepatogumų ir problemų.

Pasiryžusios pokyčiams moterys neslėpė, kad visuomenė šiuo klausimu vis dar griežta: teko susidurti su daugybe stereotipų, smerkimu ir juodais komentarais. Bet pergalė – akivaizdi.

„Ir išmokau nekreipti dėmesio į kitų nuomonę, nes čia panašiai kaip ir su mano kultivuojama sporto šaka. Kai pradėjau sportuoti, dažnai sulaukdavau klausimų – kam man tas kultūrizmas ir kodėl esu tokia baidyklė, o štai dabar sporto salėje matau daugiau moterų nei vyrų“, – juokiasi žinoma kultūristė N. Murnikovienė.

Kokybiškesnio gyvenimo receptas

Jau daugiau kaip keturiasdešimt metų laimingoje santuokoje gyvenanti R. Ivanauskienė pasakoja, kad žengti žingsnį link kokybiškesnio gyvenimo paskatino būtent jos vyras, žinomas dainininkas A. Ivanauskas-Fara. Reikėjo tik padrąsinimo, o patekusi į SV Plastinės chirurgijos centro vedančiojo plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo eksperto dr. Sauliaus Vikšraičio rankas, moteris neabejojo būsima sėkme.

Rima Ivanauskienė

„Jau praėjo šeši metai po tos operacijos, mano amžius eina, bet aš vis tiek jaučiuosi labai gerai. Esu sau graži, galiu vaikščioti be makiažo ir, svarbiausia, jaustis absoliučiai gerai“, – sako daug komplimentų sulaukianti pašnekovė ir priduria, kad svarbiausias laimėjimas yra gera savijauta ir galimybė kasdien būti laimingai.

Moteris neslepia, kad pažįstami, išvydę jos ir vyro pokyčius, vadino tai „laimėtu aukso puodu“, o jiedu – kokybiškesnio gyvenimo receptu. Mat sustabdytas laikas paskatino pagalvoti ir apie sveikesnį gyvenimo būdą. „Neslėpsiu, – man mano vyras visada buvo gražus, bet žinoma, jis atjaunėjo, o ta operacija paskatino ir numesti svorio, labiau prisižiūrėti“, – sako ji.

Gražūs žmonės traukia labiau

N. Murnikovienė įsitikinusi, kad kaip knygas renkamės pagal viršelius, taip ir gražesni žmonės mus pritraukia labiau ir tik pabendravus grožis atsiduria antrame plane. „Iš tiesų gražūs žmonės mus labiau traukia – kaip ir gražūs daiktai, namai, automobiliai. Tai – normalu“, – sako ji.

Natalija Murnikovienė

Žinomos moters nuomone, bet kokios plastinės operacijos negali pakeisti gyvenimo, padėti pajusti pilnatvę, jei yra daromos dėl kitų žmonių požiūrio, taip pat siekiant įtikti savo partneriams ar jaučiant aplinkos spaudimą. Visada labai svarbu žinoti, ko nori pats, turėti savo laimės viziją, o geri plastikos chirurgai kaip laimės architektai padės tą viziją įgyvendinti.

„Aš žinau moterų, kurios neturi krūtinės ir jaučiasi laimingos – joms tikrai nereikia jokių operacijų. Nes juk mes gyvename visų pirma dėl savęs ir dėl savo laimės, o ne dėl kitų. Aš pati visada žinojau, ko noriu, o SV Plastinės chirurgijos centro gydytojas S. Vikšraitis tai labai tiksliai įgyvendino. Dabar esu pats laimingiausias žmogus, kuris dovanoja laimę ir kitiems“, – sako N. Murnikovienė, pridurdama, kad laimingas žmogus negali nieko nuskriausti, o su juo nori būti ir bendrauti visi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)