Novate.ru pateikia penkias kavinių ir restoranų gudrybes, dėl kurių žmonės gali atsidurti pas gydytoją.

1. Patiekalai gruzdintuvėje

Karštame aliejuje iškeptuose patiekaluose yra kancerogenų. Kartais suvalgant patiekalų iš gruzdintuvės, nieko baisaus nenutiks. Bėda, kad maitinimo įstaigose aliejaus nekeičia kelias valandas, pusę dienos kepa tame pačiame aliejuje, o tai reiškia, kad klientams lėkštėse patiekiamos nedidelės onkologijos viruso porcijos. Aliejaus neskubama keisti, nes kiekvieną kartą į gruzdintuvę reikėtų supilti litrą aliejaus. Geriau nevalgyti gruzdintuvėje gamintų patiekalų.

2. Aperityvas

Restoranuose siūlo išgerti aperityvo, laukiant savo patiekalų. Jei tai bus puodelis kavos ar stiklinė vandens – nieko baisaus. Bet jei pasirinksite stipresnį gėrimą, jis neabejotinai padidins apetitą. Tai sena gudrybė – greičiausiai po pagrindinio patiekalo dar ko nors užsisakysite.

3. Ryte neužsakytų salotų realizavimas

Pirmą dienos pusę supjaustytos salotos laukia vakaro lankytojų. Jei tokių atsiranda, į ryte supjaustytas salotas įpilama alyvuogių aliejaus ar įdedama majonezo, taigi patiekalas atrodo šviežias. Gerai, jei ryte supjaustytas daržoves įdėjo į šaldytuvą. O jei ne? Įsidėmėkite – ridikėlis po 6 valandų ne šaldytuve virsta produktu, galinčiu stipriai sutrikdyti virškinimą. Paklauskite padavėjo, kada buvo pjaustomos salotos, ir stebėkite jo kūno kalbą.

4. Įtartinai pigus patiekalas dienos pabaigoje

Ar teko užsisakyti neįtikėtinai pigų patiekalą vakare? Ar jis buvo su mėsa ar raudonąja žuvimi? Jei atsakėte – taip, prisiminkite, ar vėliau nesijautėte prastai. Dažniausiai tokius patiekalus gamina iš žuvies ar mėsos, kurių galiojimo laikas baigiasi, taigi žymiai padidėja apsinuodijimo rizika. Dažniausiai tai pasakytina apie žuvies patiekalus, nes žuvis brangi ir greitai genda.

5. Sriubos iš užšaldytų sultinių

Ar maišelio su skysčiu nuotrauka kelia apetitą? Greičiausiai – ne. Tai – užšaldytas vištienos sultinys, kurį naudoja statuso neturintys restoranai, kad bet kada galėtų patiekti klientui sriubos su šviežiais ingredientais. Sultinys išverdamas, užšaldomas, o paskui jo atšildoma tiek, kiek būna sriubos užsakymų. O jei vištienos sultinys laikomas šaldiklyje jau kelias dienas? O jei jūsų sriubai sumaišo šviežią ir užšaldytą sultinį? Jau po ketvirtos dienos šaldytuve sultinys ima atsiduoti šiukšlių konteineriu.

Taigi reikia turėti omenyje restorano, siūlančio sriubą iš vištienos sultinio, lygį, kad neapsinuodytumėte ir neatsidurtumėte ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)