Jis menshealth.com aptaria populiarius atminties stiprinimo būdus ir produktus, ir komentuoja, kurie jų iš tiesų padeda atminčiai, o kurie tėra populiarus mitas.

1. Kofeinas

Puodelis espreso kavos prieš svarbų susitikimą iš tiesų gali padėti prisiminti svarbiausius faktus. Kava yra stimuliuojantis gėrimas, kuris gali pagerinti tam tikros rūšies atmintį.

2. Protarpinis badavimas

Badavimas iš tiesų gali paskatinti tam tikrų medžiagų, kurios apsaugo neuroninius smegenų atminties tinklus, išsiskyrimą smegenyse.

3. Kryžiažodžių sprendimas

Spręsdami kryžiažodžius mes susikaupiame, stengiamės prisiminti žodžius – tai lavina gebėjimą spręsti kryžiažodžius, bet ne gebėjimą prisiminti kitus dalykus.

4. Muzikavimas

Grodami mes susikaupiame, dainuodami taip pat, o jei vienu metu grojame ir dainuojame – poveikis dukart stipresnis.

5. Miegas

Naktį smegenys archyvuoja per dieną sukauptą informaciją ir įspūdžius. Todėl kokybiškas miegas, optimalus jo kiekis itin svarbus atminčiai.

6. Cukrus

Gliukozė yra mėgstamiausias smegenų kuras, tad cukraus dozė iš tiesų staigiai pagerina atmintį. Tačiau atmintį stiprinti galima ir vartojant sveikesnius produktus.

7. Žuvų taukai

Žuvų taukuose esančios omega-3 riebalų rūgštys skatina pilkosios smegenų medžiagos gamybą ir pagerina baltosios medžiagos vientisumą. Ar tai stiprina atmintį? Kol kas neaišku.

8. Kakava

Neseniai atliktuose tyrimuose įrodytas atminties pagerėjimas vartojant 500 mg kakavos ekstraktą: tai galima paaiškinti, ko gero, priešuždegiminiu šio produkto poveikiu. Vis dėlto reali kakavos nauda atminčiai nėra įrodyta.

9. Ginkmedžio ekstraktas

Ginkmedžio ekstraktas gali padėti užkirsti kelią senatvinei silpnaprotystei, tačiau svarių įrodymų, kad jis padeda pagerinti atmintį jaunesniems žmonės, nėra.

10. Ženšenis

Kalbama, kad šis augalas stiprina atmintį ir suteikia energijos, tačiau tyrimai neįrodė nei vieno, nei kito. Be to, netinkamai vartojamas ženšenis gali sukelti sveikatos problemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)