Tatjana išnagrinėjo įvairius mokslinius straipsnius ir profesionalių kosmetologų rekomendacijas ir išgrynino taisykles, kurios iš tiesų veikia. Dalinamės jomis su jumis.

Naudokite nuo saulės apsaugančias priemones

Anksčiau aš ignoruodavau šį patarimą, galvodama, kad jei tikslingai nesideginu, ši taisyklė man negalioja, bet, deja, aš klydau. Ultravioletiniai spinduliai paskatina ne tik „žąsies kojelių“ raukšleles aplink akis, bet ir tamsius paakių ratilus.

Kapiliarų sienelės susilpnėja, sulėtėja kraujo cirkuliacija ir per išplonėjusią nuo ultravioletinių spinduliavimo odą ima matytis kraujagyslės. Nuo saulės apsaugo tam tikros kosmetinės priemonės su atitinkamu SPF faktoriumi, akiniai nuo saulės ir skrybėlė.

Būtinai nusivalykite makiažą prieš miegą

Kiekviena iš mūsų bent kartą gyvenime yra nenusivaliusi makiažo prieš miegą – juk pasitaiko dienų, kurioms baigiantis mes mirtinai pavargusios tiesiog norime griūti į lovą. Tačiau vokų šešėliai, jei jų nenuvalome nakčiai, džiovina ir taip į sausumą linkusią vokų odą, taip skatindami raukšlelių susidarymą.

Be to, jei tušo gabaliukų paklius į akis, gresia akių uždegimas – jos paraus, o tamsūs ratilai po akimis dar labiau išryškės. Plonoje paakių odoje užsilaikys drėgmė, tai paskatins paakių maišų susidarymą. Dėl viso pikto prie lovos laikykite makiažui nuimti skirtų drėgnų servetėlių pakuotę.

Keiskite mitybos įpročius

Viena iš priežasčių, kodėl atsiranda tamsūs ratilai po akimis, yra alergija žiedadulkėms arba maistui. Labiausiai paplitę alergenai – pieno produktai arba miltiniai gaminiai. Nebepiktnaudžiaukite jogurtais ir bandelėmis. Gyvūninės kilmės pieną keiskite augaliniu.

Neužkandžiaukite vėlai

Vakarienei nevalgykite sūraus maisto, nes tai sutrikdo vandens ir druskų balansą. Organizmas stengiasi ją neutralizuoti, tai ir paskatina skysčių susilaikymą, todėl ryte pabundame su ištinusiu veidu ir akimis.

Netepkite kremo ant judriojo voko

Tokį patarimą paprastai duoda kosmetologai. Patepus judrųjį voką paakių kremu 98 proc. atvejų paakiai patinsta. Keiskime įpročius – kremu tepkime odą aplink akiduobę.

Atsisakykite cigarečių ir piktnaudžiavimo alkoholiu

Nuo tabako ir alkoholio organizme atsiranda laisvųjų radikalų, susiaurėja kraujagyslės, tad sulėtėja kraujotaka ir ratilai po akimis dar labiau patamsėja ir tampa labiau pastebimi. Alkoholis skatina organizmo dehidrataciją, dėl to formuojasi paakių maišai.

Atkreipkite dėmesį į tai, kaip miegate

Jei miegate ant šono ar ant pilvo, geriau pakeisti šį įprotį, nes miegant tokioje padėtyje po akimis susilaiko skysčiai. Geriausia miegoti ant nugaros. Tačiau nereikėtų miegoti ant aukštos pagalvės.

Pasistenkite išsimiegoti

Kokybiškas miegas užtikrina poilsį, o gerai pailsėjus ir oda atrodo sveikai.

Naudokite serumus

Odą aplink akis teigiamai veikia specialiai sukurti serumai su vitaminu C – jie padeda pašviesinti šią veido zoną.

Išsirinkite tinkamą maskuojamąją priemonę

Maskuoklis veiksmingai išlygina odos toną bet kurioje veido zonoje. Tačiau daug veiksmingiau prieš maskuojamąją priemonę naudoti korektorių, kuris gali išlyginti tamsius ratilus po akimis. Jei paakių ratilai violetinio atspalvio, naudokite geltoną korektorių, jei melsvo – persikinio arba abrikosinio atspalvio korektorių, o jei pilkšvo – su rožiniu atspalviu.

Įsigykite kosmetinių pleistrų

Pleistrai nepašalina tamsių ratilų po akimis, bet sumažina patinimą ir tonizuoja odą.

Naudokite kosmetiką su vitaminu K

Dažniausiai paakių odai skirtoje kosmetikoje yra paprastų raminančių priemonių su drenažo ar įprastu drėkinimo poveikiu (žalia arbata, agurkas, kofeinas). Tačiau jei jums reikia stipresnių veikliųjų medžiagų, ieškokite paakių kremo, kurio sudėtyje yra vitamino K.

Išbandykite kosmetines procedūras

Yra keli kosmetiniai būdai, kaip atsikratyti tamsių ratilų ir maišų po akimis.

Lipo stangrinimo procedūra – tai riebalų perslinkimas iš vienos veido zonos į kitą. Ši procedūra veiksminga nuo tamsių ratilų ir maišų po akimis, tačiau ją turi atlikti tik kvalifikuotas gydytojas.

Limfodrenažinis veido masažas. Kokybiškas sistemingas veido masažas stimuliuoja veiksmingą limfos nutekėjimą, o tai savo ruožtu stimuliuoja ir tonizuoja odą, kuri po procedūros ima švytėti. Svarbu sistemingumas – išmokite darytis tokį masažą pati iš kosmetologo ar kursuose. Tai iš tiesų veiksminga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)