Perduodama gamtos pusiausvyra

Netradicinės medicinos žinovas S.Povilaitis teigia, kad Reiki – tai dvasinės ir fizinės pusiausvyros atkūrimo praktika, kuri remiasi meditacinėmis technikomis, rankų prisilietimais. Lytėjimo pagalba perduodama gamtos energija į kūno organus.

„Seanso metu organizme įsijungia savireguliacija. Tokiu būdu vyksta organizmo veiklos balansavimo procesas. Reiki meistro rankų skleidžiama energija jau yra išmatuota mokslininkų ir jos dažniai prilygsta gilaus miego metu fiksuojamiems smegenų dažniams. Savo ruožtu žmogus, priimdamas šią energiją, atsipalaiduoja, nuramina protą, emocijas, grįžtą į natūralią būseną, tai yra įgauna gamtos pusiausvyrą“, – aiškina netradicinės medicinos žinovas S. Povilaitis.

Taigi Reiki praktikuojantis specialistas veikia kaip laidininkas, per kurį pacientas iš gamtos paima reikiamą energiją. Pacientas seanso metu jaučia silpnesnės ar stipresnės šilumos pojūtį, tirpimą, badymą arba bangavimą ar tiesiog tekančią energiją.

Sigitas Povilaitis

Sergančioms krūties vėžiu

S.Povilaitis sako, kad Reiki, kaip netradicinės medicinos metodą, pripažįsta ir tradicinės medicinos atstovai. Vienas pavyzdžių – glaudus bendradarbiavimas su Nacionaliniu vėžio institutu.

„Prieš kelerius metus bendradarbiavimo su šia įstaiga metu gydytojai pacientams suteikdavo informacijos apie Reiki ir papildomas pagalbos priemones, kas gali padėti greičiau atsigauti. Tai – savanoriškas, tarnystės projektas, kuris pasiteisino: septyniasdešimt procentų sergančiųjų krūties vėžiu pripažįsta, kad po dešimties Reiki seansų pagerėja emocinė ir psichologinė būklė, gyvenimo kokybė, sumažėja skausmai, seansai padeda greičiau atgauti jėgas po chemoterapijos ar po chirurginės operacijos“, – tvirtina netradicinės medicinos šalininkas.

Su krūties vėžiu kovojantys pacientai ir šiuo metu turi galimybę nemokamai pasinaudoti Reiki specialistų teikiama pagalba, mat projektą toliau tęsia Reiki asociacija, kurios vienas steigėjų yra S.Povilaitis.

Be to, anot S.Povilaičio, Reiki – unikali praktika, neturinti jokių šalutinių poveikių, todėl yra visiškai saugi, tinka visiems žmonėms, kurie ieško fizinės ir dvasinės pusiausvyros. Tiesa, specialistas atkreipia dėmesį, jog Reiki, kaip ir visas meditacijas, praktikuoti siūloma rytais, kai teka stipriausia gyvybinė energija.

Tarp kitko

  • 2008 m. dienraštis „USA Today“ paskelbė, kad apie 15 proc. (daugiau nei 800) JAV ligoninių nuolat taiko Reiki metodą.
  • Prancūzijoje Reiki skiriamas vėžiu sergantiems žmonėms, taip pat yra taikomas reabilitacijos klinikose.
  • Šveicarijoje už Reiki seansus sumoka sveikatos draudimas.