Iki šiol ištirta apie 70 augalų rūšių, kurie veikiant stresiniams aplinkos veiksniams (bakterinė, virusinė, grybelinė infekcija, UV ar radioaktyvi spinduliuotė) gamina antioksidantą resveratrolį. Natūrali augalinė resveratrolio formulė turi stiprų poveikį sunaikinti laisvuosius radikalus.

Resveratrolis turi teigiamos įtakos odai, krūtims, viduriams, plaučiams, skrandžiui. Mažina vėžio, širdies ligų riziką. Padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir lėtina senėjimo procesus. Gerina medžiagų apykaitą, tad produktų, turinčio resveratrolio, rekomenduojama vartoti ne tik siekiantiems geresnės sveikatos, bet ir tiems, kurie turi viršsvorio.

Taip pat pastebimas teigiamas poveikis sergantiems artritu. Vartojant natūralius resveratrolio papildus gali sumažėti varginantis sąnarių skausmas, nes šis antioksidantas mažina uždegiminius procesus visame organizme.

Didžiausią resveratrolio kiekį kaupia Japoninis pelėvirkštis (lot. Fallopia japonica) – 0,524 mg/g, kuris yra naudojamas kaip komercinis resveratrolio šaltinis papildams gaminti.

Kasdien resveratrolio galime gauti į valgiaraštį įtraukę raudonąsias vynuoges (resveratrolio kiekis nuo 0,16 iki 3,54 µg/g), mėlynes (~32 ng/g), šilauoges (~16 ng/g), raudonąjį kopūstą, natūralias raudonųjų vynuogių sultis. Mažesnius kiekius resveratrolio turi pistacijos (0,09 – 1,67 µg/g), kakava ir juodasis šokoladas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)