Klasikinio manikiūro minusai

Klasikinis manikiūras atliekamas atmirkius odeles ir karpant jas manikiūro žnyplutėmis. Vienas iš pagrindinių minusų yra – greičiau ataugančios odelės, kadangi šiais laikais taupydami savo laiką norime ilgiau išliekančio nepriekaištingo rezultato.

„Manikiūro žnyples turėtumėm pamiršti, jei norime mažiau ataugančių odelių. Be to, jei klasikinis manikiūras atliekamas neprofesionaliai, galima pažeisti odeles ir joms pakenkti“, – pranešime spaudai sako profesionali manikiūro „S-V nails" specialistė Simona Valančiūtė.

Dažniausiai klasikinis manikiūras žnyplutėmis atliekamas ilgiau ir visada lieka rizika, kad meistrė gali įkirpti ar naudodama nesterilias žnyplutes užkrėsti nagus įvairiomis ligomis, sukelti infekciją. Po klasikinio manikiūro gali atsirasti skausmingas odos šerpetojimas prie nago pagrindo. Todėl labai svarbu išanalizuoti visus siūlomus variantus ir pasirinkti tą, kuris Jums atrodo saugiausias ir labiausiai priimtinas.

Kodėl verta rinktis aparatinį manikiūrą

„Vis mažiau moterų ir merginų renkasi klasikinį manikiūrą, priimtinesnis joms tampa aparatinis manikiūras“, – savo patirtimi dalinasi manikiūristė S. Valančiūtė. Aparatinis manikiūras – tai procedūra, kai manikiūras atliekamas specialiu aparatu – elektrine freza, odelės šalinamos keičiant frezos antgalius. Ši procedūra dažniausiai atliekama greičiau ir visai neskausmingai.

Manikiūras

Specialistės teigimu, taip tvarkant nagų odeles, jos tampa minkštesnės, mažiau šerpetojasi ir atauga daug mažesnės. Toks manikiūras atliekamas tobuliau, tuomet meistrė gali nulakuoti nagus arčiau odelių linijos, taip Jūsų nagų lakas ilgesnį laiką atrodys nepriekaištingai.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis nagų meistrę

Šiais laikais grožio sritis labai aktuali kiekvienai moteriai, tad ir paklausa įvairių grožio salonų, bei specialisčių, labai didelė. Ne išimtis ir manikiūro meistrės. Kyla klausimas kaip nepasimesti šioje gausioje pasiūloje ir išsirinkti geriausią.

Pasak S. Valančiūtės, norint išsirinkti tinkamą meistrę pirma reikėtų atkreipti dėmesį ne į siūlomos procedūros kainą, o į jos darbo kokybę, švarą, tvarką ir, žinoma, higieną. Labai dažnai merginos bei moterys pasirenka meistrę, kuri dirba namuose ir procedūras atlieka už daug mažesnę kainą, bet dažniausiai tokie pasirinkimai gali baigtis gana liūdnai. Nesterilizuojami darbo įrankiai gali nemenkai pakenkti sveikatai, taip pat ir pigios bei prastos priemonės. Būtina atkreipti dėmesį ar meistrė yra tikrai sertifikuota specialistė, ar ji sterilizuoja įrankius. Labai dažnai meistrių darbus galima apžiūrėti nuotraukų galerijose, įsitikinat, kad jos darbai Jus tenkins. Taip pat galima pasiskaityti atsiliepimus ir komentarus apie pasirinktą grožio srities atstovę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)