Čia papasakosime jums, kaip pergudrauti savo galvos apdangalą ir išsaugoti plaukų apimtį.

1. Dažnai plaukite galvos apdangalą šampūnu

Kepurės ir šalikai yra labiausiai su žmogaus oda kontaktuojantys garderobo dalykai. Žmogaus galvos ir veido oda paprastai išskiria daugiau poodinių riebalų. Ir jie lieka ant jūsų galvos apdangalo pluošto. O tai reiškia, kad plaukai greičiau riebaluojasi ir, atitinkamai, praranda apimtį.

Bet koks šampūnas, net pats pigiausias, turi pakankamai komponentų, kurie padeda ištirpinti odos riebalus (vadinasi, išplauti plaukus). Tad puiki pagalba šiuo atveju – jūsų mėgstamos kepurės plovimas šampūnu maždaug kartą per savaitę (galima ir dažniau). Tiesiog paimkite nedidelį dubenį su vandeniu, įpilkite ten šiek tiek šampūno ir pamerkite savo kepurę kelioms valandoms. Paskui atsargiai ją išskalaukite ir leiskite natūraliai išdžiūti.

2. Gobtuvas vietoj kepurės


Pasaulis nestovi vietoje. Gobtuvai, į kuriuos nuolat pučia vėjas, septynmyliais žingsniais keliauja į praeitį. Šiuolaikinės striukės turi puikius gobtuvus su kailiniu apvadu ar be jo, kurie ne tik šildo ausis, bet ir nesugadina šukuosenos.

Daugelis gobtuvų turi virvutę, kurią galima sutraukti, dėl kurios vėjui nelieka jokių šansų. Modistė visada sugalvos, kaip kelias plaukų sruogas gundančiai ištraukti į išorę, o šukuosenos apimtis po gobtuvu praktiškai nenukentės.

Paslaptis, kodėl po gobtuvu nenukenčia plaukų apimtis, štai kame: šiuolaikinių pūkinių striukių gobtuvai turi labai higienišką lygų tekstilės pamušalą. Toks audinys, skirtingai nei megzti gaminiai, nekaupia odos riebalų.

3. Į madą grįžta kepurė-gaubtuvas

Kepurės-gaubtuvai grįžta į madą. Ir dabar šis aksesuaras kur kas gražiau atrodo, nei praėjusio amžiaus pabaigoje! Šiuolaikinis gaubtuvas išsaugo netgi tokią aikštingą šukuosenos formą, kaip karė.

4. Palikite šampūną plaukuose 10 minučių

Jeigu jūs tiesiog dabar keliausite į vonios kambarį ir paimsite į rankas pirmą pasitaikiusį šampūną, labai didelė tikimybė, kad jo naudojimo instrukcijoje bus tokia rekomendacija: „Užtepkite šampūną ant plaukų, įmasažuokite ir palikite kelioms minutėms...“

Jeigu nerimaujate dėl plaukų apimties sumažėjimo žiemos metu, kai nešiojate kepurę, tai primygtinai rekomenduojame jums šampūną plaukuose palikti 10-12 minučių. Kol šampūnas plaukuose, galima duše atlikti kitas higienos procedūras (nusiprausti visą kūną, atlikti depiliaciją ar išsivalyti dantis).

5. Natūraliai džiūvant plaukams, suteikite jiems apimties pirštais

Plaukų džiovinimas džiovintuvu, taip pat formavimo putų ar lako naudojimas – pakankamai žalingos procedūros. Jeigu jūs prieš išeinant iš namų turite pakankamai laiko, pabandykite plaukus džiovinti natūraliai, periodiškai į juos įkišdami delnus ir pakeldami plaukus nuo šaknų. Tai galima daryti ir prieš veidrodį, ir „aklai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)