Jeigu pabandysime pasidomėti, ar visos kosmetikos priemonės vienodai naudingos, paaiškės, kad kai kurios apskritai nevertos išleistų pinigų. Taigi, štai devyni tokie produktai.

Naktinis kremas

Naktinis veido kremas nėra visiškai bevertis. Jame dažnai yra tokių komponentų kaip retinolis, kuris dienos metu dėl saulės spindulių poveikio tiesiog neatlieka savo darbo. Vis dėlto, dermatologai tvirtina, kad specialaus naktinio kremo kaina yra per didelė, todėl jeigu oda pakankamai rūpinatės dienos metu, pinigų naktiniam kremui leisti neverta.

Moterims skirti skutimosi kremai ir putos

Putos ir kremai suminkština plaukus ir sudrėkina odą, dėl to ji nusiskuta tolygiau. Tačiau mažai kas žino, kad moterims ir vyrams skirtų skutimosi priemonių sudėtis yra bemaž identiška. Vienintelis skirtumas – kvapas ir pakuotė. Tad jeigu jums kvapas neturi didelės reikšmės, tikrai nėra reikalo leisti pinigų specialiam „moteriškam“ skutimosi produktui. Ypač turint omenyje tą faktą, kad analogiški vyrams skirti produktai kainuoja kur kas mažiau! Taip pat nepamirškite, kad plaukelius suminkština ir prausimosi gelis bei plaukų kondicionierius.

Porų valymo juostelės

Inkštirai atsiranda odoje susikaupus bakterijoms ir odos išskyroms. Vis dėlto, specialios porų valymo juostelės pašalina tik paviršinius nešvarumus. Negana to, pašalindamos apsauginį sluoksnį, jos traumuoja odą. Šios juostelės visiškai nepadeda atsikratyti aknės, todėl vietoj jų tikrai geriau įsigyti kokybišką prausiklį su salicilo rūgštimi.

Kaklo kremas

Kaklo oda labai plona ir jautri, todėl ją būtina reguliariai drėkinti. Vis dėlto, nėra jokio reikalo pirkti specialų kremą. Įprastas dieninis kremas veidui puikiai tiks ir kaklui. Tepkite jį švelniais judesiais iš apačios į viršų.

Veido purškiklis

Kaip teigia reklama, veidui skirti purškikliai padeda išsaugoti odos drėgmę dienos bėgyje ir suteikia gaivumo jausmą. Tačiau dermatologai tvirtina, kad yra kaip tik priešingai: odos drėgmė išgaruoja kartu su tokiuose purškikliuose esančiu vandeniu, o tai gali išsausinti ją. Tad šis produktas yra bevertis ir tikrai neverta jam leisti pinigus.

Sausinančios veido servetėlės

Sausinančios servetėlės pagamintos iš plono popieriaus ir skirtos pertekliniams odos riebalams sugerti. Tą patį padaryti gali ir paprasčiausios popierinės servetėlės ar popierinis rankšluostis. Skirtumas tik tas, kad sugerti riebalai ant jų taip stipriai nesimatys.

Apsauginė plaukų priemonė nuo karščio

Nuo karščio apsaugantis plaukų purškiklis užkerta kelią drėgmės netekimui dėl aukštos temperatūros. Tokį apsauginį poveikį dažniausiai sukuria tokiuose produktuose esantis silikonas. Jis yra daugelyje plaukams skirtų priemonių, įskaitant plaukų laką ir plaukų priežiūros aliejus. Štai kodėl nėra jokio reikalo pirkti specialią apsauginę plaukų priemonę nuo karščio.

Apsauga nuo saulės SPF 50+


Gali atrodyti, kad SPF 100 apsaugo tris kartus geriau nei SPF 30, tačiau pirmoji priemonė praleidžia vieną procentą ultravioletinių spindulių, o antroji – tris procentus. Be to, kremas nuo saulės su didesniu SPF suteikia klaidingą visiškos apsaugos pojūtį, dėl ko galite praleisti saulėje kur kas daugiau laiko, nei derėtų. Optimalus pasirinkimas – apsauga nuo saulės su SPF nuo 15 iki 50.

Nagų lako viršutinis sluoksnis

Nagų lako patvarumas pirmiausia priklauso nuo paties nagų lako, o ne to, ar ant jo užteptas papildomas viršutinis sluoksnis. Štai kodėl gali tekti nusivilti tikintis profesionalaus manikiūro efekto, kurį žada tokių viršutinių nagų lako sluoksnių gamintojai. Tad kokybiškas nagų lakas – kur kas protingesnis pinigų panaudojimo būdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)