Problemų kaltininkai

Sausas patalpų oras žiemą turbūt labiausiai kenkia mūsų odai. Todėl patalpas reikėtų drėkinti. Jei neturite specialaus oro drėkintuvo, namuose ant radiatoriaus pastatykite indelį su vandeniu – oro drėgnumas patalpoje padidės. Visada su savimi verta turėti purškiamo terminio vandens, jis drėkina ir ramina odą, o tai ypač svarbu ilgai prie kompiuterio dirbantiems žmonėms.

Grįžus namo iš žvarbumos lauke dažnas nori pasimėgauti vonios malonumais, tačiau karštas vanduo neigiamai veikia žiemą sudirgusią odą – dar labiau sausina ją, nuplauna natūralų apsauginį riebalinį sluoksnį. Atsiųstame pranešime spaudai „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič pataria šaltuoju metų periodu praustis šiltu ar drungnu vandeniu, naudoti dušo aliejus. Nusiprausus odą reiktų patepti drėkinamuoju losjonu ar aliejumi. Jį reiktų įmasažuoti sukamaisiais judesiais į dar šiek tiek drėgną odą, kol ji taps minkšta ir švelni.

Kaip teisingai prižiūrėti odą?

Jei veido oda sausa, reikėtų naudoti stipresnio poveikio maitinamąjį kremą. Jis žiemą labai reikalingas, tačiau ir drėkinti odą būtina.

„Gana paplitęs mitas, kad šaltuoju metų laikotarpiu drėkinamųjų odos priežiūros priemonių reikia vengti. Jei norite, kad jūsų oda būtų sveika ir skaisti, žiemą ją taip pat būtina drėkinti. Svarbu, kad panaudojusios tokį veido ir paakių kremą, gelį, serumą namuose pabūtumėte dar bent pusvalandį ir tik tada eitumėte į lauką“, – aiškina K. Zacharevič.

Vaistininkė primena, kad tada, kai oro temperatūra nukrinta žemiau nulio, reikėtų vengti odos valiklių, kurių sudėtyje yra spirito, nes jis yra dar vienas odos sausintojas. Geriau rinktis švelnesnes priemones – losjonus, pienelius su natūraliais aliejais.

Nepamirškite plaukų ir rankų

Žiema dažnai pakenkia ir mūsų plaukų grožiui. Jie kenčia nuo nepalankių oro sąlygų, ilgai būna slepiami po kepurėmis. Tai, žinoma, yra geriau negu esant minusinei temperatūrai vaikščioti be jokio galvos apdangalo. Vaistininkė pataria žiemos metu plaukus dažniau palepinti kaukėmis, kuo rečiau džiovinti plaukų džiovintuvu. Geriausia plaukus išsiplauti vakare ir leisti jiems išdžiūti natūraliai.

Rankų taip pat nereikėtų pamiršti. Einant į lauką visuomet patariama apsimauti pirštines, bent porą kartų per dieną rekomenduojama patepti kremu.

„Odą svarbu maitinti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Išsausėjusi oda rodo, kad jums trūksta A ir E vitaminų, todėl rekomenduojame tik specialias kosmetikos priemones, bet ir geriamus preparatus. Taip pat reikia atkreipti dėmesį į savo mitybą – ar pakankamai įvairų ir vitaminingą maistą valgome, ar pakankamai geriame vandens“, – sako vaistininkė ir priduria, kad šiuo laikotarpiu ypač reikalingi maisto produktai, turintys omega-3 rūgščių. Tai riebios žuvys, linų sėmenys ar aliejus, žalios spalvos daržovės, riešutai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)