Praėjusiais metais dominavo juodi akių kontūrai, dūminis akių makiažas, tamsių atspalvių akių šešėliai ir lūpdažiai. Tačiau šių metų šaltasis sezonas kitoks: ryškios spalvos, kurios persipina su natūralumu dvelkiančiu įvaizdžiu ir neleidžia pasiduoti melancholiškoms rudens nuotaikoms.

Akys: spalvingi šešėliai ir ryškus akių pravedimas

Daugelio merginų mėgstama rožinė spalva – populiarumo viršūnėje. Madingi visi rožiniai atspalviai: nuo pačio ryškiausio iki švelnaus ar vos vos rausvo. Lygiai taip pat svarbią vietą užima auksiniai, rausvi, geltoni ir žalios spalvos šešėliai. Nepamiršti reiktų ir blizgučių, kurie akių makiažui suteiks dar daugiau gyvumo ir žaismingumo. Taip pat galima kūrybingai arba abstrakčiai pažaisti su spalvotomis ir ryškiomis akių pravedimo linijomis, o vidinį akies kamputį paryškinti sidabro spalva, kuri apgaubs akis spindesiu ir žvalumu. O ilgos ir storai padažytos blakstienos žvilgsniui priduos gilumo ir išraiškingumo. „Camelia“ grožio konsultantė Karolina Varanavičiūtė pranešime spaudai teigia pastebėjusi, kad moterys vis dažniau renkasi melsvos spalvos akių tušą, kuris šiuo šaltuoju sezonu iš tiesų yra „ant bangos“.

Nuo neparyškintų lūpų efekto iki vyno spalvos lūpų dažų

Lūpų dažų tendencijos šį sezoną labai įvairios. Madinga nedažytų, švelnių lūpų efektas, itin spindinčios lūpos su blizgučiais, ryškūs lūpų dažai su beveik nedažyta veido oda, raudoni lūpų dažai ir tradiciniai vyno spalvos lūpdažiai.

Kosmetikos kūrėjai ir visažistai rekomenduoja nepersistengti. Jeigu akių makiažas ryškus, lūpoms geriau suteikite natūralų, nedažytų lūpų įvaizdį. Makiažas neatrodys iššaukiantis ir neskoningas. Spindinčios lūpos (drėgnų lūpų efektas) puikiai tinka kasdienai, nuolat skubančioms ir neturinčioms laiko.

„Tokiam efektui pasiekti galima naudoti paprasčiausią lūpų balzamą arba blizgį, lūpos ne tik atrodys gražiai, bet bus ir tinkamai drėkinamos, kas yra labai svarbu šaltuoju metų laiku“, – pastebi K. Varanavičiūtė.

Merginoms, kurios eina iš proto dėl ryškių lūpų dažų (raudonų, rausvų, vyno spalvos) patartina lūpų kontūrą brėžti itin tvarkingai arba jį gražiai išsklaidyti. Tokiu būdu lūpoms galima suteikti ryškesnį, tačiau tuo pačiu ir natūralesnį efektą.

Persikininiai ir rožiniai skruostai

Visų mėgstamas ir taip giriamas veido kontūravimas po truputėlį grimsta užmarštin. Jo vietą užima natūraliai atrodanti oda.

„Kuriant gaivios, natūraliai atrodančios ir skaisčios odos efektą, rekomenduojama pasitelkti šiltesnius, rausvus ir persikinius atspalvius, ypač tinkančius rudens-žiemos sezonui, oda atrodys skaistesnė“, – pataria K. Varanavičiūtė.

Norint veidui suteikti daugiau ryškumo ir formos, galima naudoti veido strobingą, kai šviesą atspindinčiomis priemonėmis išryškinamos iškilusios veido vietos. Tokiu būdu pabrėžiamos formos, sukuriamas sveiko ir pailsėjusio veido įspūdis.

Makiažo pagrindas šaltuoju metų laiku

Idealaus makiažo pagrindas – spindinti ir lygi oda. Atėjus šaltajam metų sezonui, šaltas oras lauke ir sausas patalpose palieka savo pėdsakus ant veido. Oda tampa jautresnė, parausta, šerpetoja ir sausėja, jaučiamas tempimas, todėl reikėtų tinkamai pasirūpinti savo veidu. Ją rekomenduojama drėkinti. Puikiai tinka drėkinamieji kremai, serumai, pieneliai ir aliejai. Taip pat būtina naudoti ir drėkinamąsias veido kaukes, kurios odą atgaivins po ilgos ir šaltos dienos.

Norint, kad makiažas atrodytų idealiai, ypatingą dėmesį reikėtų skirti ir makiažo pagrindui. Pasak grožio konsultantės, moterys šaltuoju metų laiku dažniausiai renkasi sunkesnės konsistencijos kosmetikos pagrindus, kurie ne tik tolygiai padengia veido odą, lengvai maskuoja nelygumus, bet drėkina ir apsaugo veido odą nuo blogo oro. Kreminio makiažo pagrindo pagrindinė geroji savybė – tinka ne tik jautriai, bet ir riebiai odai. Jos nesausina, nesukelia veido perštėjimo ir greitai įsigeria į odos dermą.

Terminis šaltinio vanduo fiksuoja makiažą

Mineralinių druskų prisotintas terminis šaltinio vanduo puikiai tinka odai ne tik vasarą, bet ir šaltuoju metų laiku. Mineralai odą gali prisotinti deguonimi, ją drėkinti, pagerinti medžiagų apykaitos procesus. Užpurkštas tiesiai ant makiažo terminis šaltinio vanduo jį užfiksuoja, sutvirtina kosmetikos pagrindą ir suteikia veidui matinį efektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją