1. Madingiausi prekės ženklai ignoruoja tušą

Dvi pačios madingiausios ir ambicingiausios pasaulio kosmetikos bendrovės – „Kylie Cosmetics“, priklausanti Kylie Jenner, ir „Fenty Beauty“, vadovaujama Rihannos – atkakliai ignoruoja tokį produktą, kaip blakstienų tušas, neįtraukdamos jo į savo asortimentą. Vien šis faktas jau yra iškalbingas. Panagrinėkime jo priežastis.

Pirmoji priežastis, kodėl madingi prekės ženklai ignoruoja blakstienų tušą, ko gero yra tai, kad nė viena kosmetikos bendrovė istorijoje taip ir nesugebėjo pagaminti blakstienų tušo, kuris tiksliai išpildytų visus pažadus.

Prisiminkite tušo reklamas. Nejaugi reklamų kūrėjai iš tiesų mano, kad auditorija naiviai tiki esą akivaizdžiai dirbtinės blakstienos taip atrodo tik dėl tušo?

Antra, blakstienų tušas pačioms bendrovėms yra gana sudėtingas ir brangus produktas.

Kai kurie prekės ženklai įtraukia tušą į kosmetinių priemonių liniją tik po to, kai surenka tam tikrą juo pasitikinčių klientų bazę. Pavyzdžiui, „Glossier“ tik neseniai pristatė savo pirmąjį tušą (praėjus 3,5 m. po išėjimo į rinką). Produkto aprašyme teigiama, kad prieš sukurdama tobulą tušą bendrovė išbandė 248 receptūras.

Trečia, tušo populiarumas sumažėjo atsiradus dirbtinėms blakstienoms ir tokioms procedūroms, kaip laminavimas / priauginimas.

Daug moterų mieliau sumoka nemažą sumą už tokias paslaugas, kad tik nereikėtų blakstienų kas rytą dažyti, o vakare valyti specialiomis priemonėmis. Be to, su laminuotomis blakstienomis kitaip nei su padažytomis tušu galima eiti net ir į sporto salę ar baseiną.

2. Madingas natūralumas arba ekstravagancija

Visuose šiuo metu madingo makiažo variantuose tušo nėra. O jeigu ir yra, jis būtinai bus ryškios, neįprastos spalvos (pavyzdžiui, mėlynai violetinės). Šiandien madingas arba labai natūralus, arba įžūlus, ekstravagantiškas makiažas. Abi šios tendencijos nenumato aktyvaus ir nuolatinio tušo (kuris yra privalomas klasikinio makiažo elementas) naudojimo. Tušas arba visai nenaudojamas, arba tik išskirtinėmis progomis naudojamas ryškus ir blizgantis.

3. Tušas gali būti pavojingas

Ypač ši tema tapo aktuali po neseniai Amerikos oftalmologų akademijos paskelbto pranešimo apie 50-metę moterį, kuriai dėl tušo teko operuoti akį. Po jos viršutiniu voku gydytojai aptiko daug juodų dažų gumulėlių, padengtų plona peršviečiama membrana (tai yra, jie buvo prisitvirtinę prie voko), ir nedidelį ragenos pažeidimą, kurį sukėlė šie svetimkūniai. Be to, moteriai buvo diagnozuota lėtinė infekcija – folikulinis konjunktyvitas. Jei infekcija būtų pakliuvusi į pažeistą akies dalį, pacientė būtų galėjusi netgi apakti. Kaip paaiškėjo, šios kosmetinės istorijos veikėja piktnaudžiavo galimybe eiti miegoti nenusivalius kosmetikos.

Štai kaip šį incidentą komentuoja gydytojai:

„Blakstienų tušo, kaip ir daugumos kitų kosmetinių priemonių sudėtyje yra daug potencialiai toksiškų komponentų: blakstienas tamsinančio geležies oksido, plėvelę ant blakstienų sukuriančio polimero, konservantų, tirštinančių vaškų ir riebalų, tokių kaip lanolinas, parafinas, vazelinas ir ricinos aliejus. Kai tokia sudėtis, netgi keista, kad tušo sukeltų komplikacijų atvejų taip mažai. Blakstienų tušas taip pat gali turėti bakterijų ir net potencialiai rimtų akių infekcijų sukėlėjų. Jokiu būdu negalima naudotis tuo pačiu tušu ilgą laiką arba duoti naudoti savo tušą kitiems, nes rizika užsikrėsti dar labiau išauga“, – sako profesorius Johnas Dartas iš Oftalmologijos instituto UCL.

Nepaisant visų potencialių blakstienų tušo pavojų, mados tendencijų ir ekonominės rizikos, vis dėlto sunku patikėti, kad šis produktas visiškai išnyks iš rinkos. Lėlės akis primenančios blakstienos vis vien bus svarbiausias kasdienio makiažo akcentas, nes tokį grožio kanoną įvedė literatūros klasikai senais laikais. Bent jau taip bus iki tol, kol neatsiras universali, prieinama ir veiksminga procedūra, pakeisianti tušo poveikį. Tai turėtų būti kažkas natūralesnio nei priauginimas, patogesnio nei priklijuojamos blakstienos, ir patvaresnio nei laminuotos blakstienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)