Badmintonas – sportas kiekvienam

Maža to, šis sportas į savo glėbį priima visus – jis tinka kiekvienam tikrąja žodžio prasme: ir vyrui, ir moteriai, ir berniukui, ir mergaitei, ir pensininkui, ir darželinukui, ir ryte, ir vakare, ir po darbo, ir vietoj jo, ir pavieniui, ir komandoje, ir iki išsidraskymo, ir labai subtiliai, elegantiškai.

Audrius Ambrasas

Vieniems patiks, kad ištreniruotos smegenys lavins reakciją ir mokys priimti greitus sprendimus už aikštelės ribų – darbuose, derybose, versle, kiti džiaugsis sutvirtėjusiais kūno raumenimis ar numestais kilogramais, trečius įkvėps prakaituotas, kiek uždusęs, bet labai poetiškas idėjinio vadovo Ramūno Kavaliausko patarimas: „Atsiverk, tu juk gulbė, išskleisk sparnus, parodyk gražias plunksnas, neužsidaryk“.

Mėgstančius azartą įkvėps badmintono žaidėjų juokelis-kvietimas „Return Everything!” („Grąžink viską!“), o visus persidirbusius nuramins jausmas, kai po visko galva vėl tuščia, o kūnas maloniai dėkoja už poilsį.

Rasa Ambrasienė

Žaidimas – reikalaujantis koncentracijos

„Iš tiesų, žaidi čia ne tik kūnu, bet ir galva. Jei kas blogai mintyse – badmintono nepažaisi. Kūnas nemeluoja, smegenys neapgauna – čia viskas veikia išvien. Mes vadovaujamės tokiu credo: mąstyk, spręsk, judėk“, – sako Ramūnas Kavaliauskas.

R.Kavaliauskas

Žaizdamas badmintoną išmoksti veikti bet kokiomis sąlygomis – juk vos mintis į šoną, vos žvilgsnis į aplink įspūdingais greičiais kovojančius žaidėjus kitoje aikštelėje ir taško jau nebeturi – jau taško tave. „Po to, kai įnikau į badmintoną, manęs išoriškai nebetrikdo niekas, išmušti iš vėžių mane daug sunkiau“, – šypsosi DELFI sporto centro „Capital Badminton Club“ trenerė Sandra Damaškaitė.

S. Damaškaitė

Yra žaidėjų, kuriems badmintonas gali priminti ir baletą – jis irgi reikalauja ypatingos veiksmų kontrolės, susikaupimo, koncentracijos, taip pat jėgos, jis reikalauja mąstyti ir strategiškai apskaičiuotų judesių, čia yra ir tam tikro šokio motyvo. Iš kitos pusės, čia niekas niekada tavęs nenutarkuos ir nekritikuos, kad esą žaidi „savamoksliškai“ – smagumas, malonumas ir absoliutus būvis „čia ir dabar“ nuperka visas taisykles.

S. Januška: žaidimas įtraukė ir mane, ir šeimą

Dainininkas, kompozitorius, prodiuseris, grupės „Studija“ vokalistas Steponas Januška badmintoną iš naujo atrado prieš penkerius metus.

„Tiesiog nežinojau, kad mėgėjams taip pat galima rasti aikštelių ir jose žaisti. Buvau įsitikinęs, kad šis žaidimas tik sportininkams profesionalams. „Užsikabinau“ iš karto ir lankau pastoviai. Ypač mėgstu vakarines treniruotes po visos dienos darbų. Tiesiog visiškai pasikeičia aplinka – nuo „totalinės“ muzikos iki „totalinio“ badmintono. Džiaugiuosi, kad šis žaidimas įtraukė ir šeimos narius. Visi pažymėti badmintono ženklu: žmona, sūnus, marti...“

Stepas Januška prisimena, kad badmintonas jam patiko dar vaikystėje.

Steponas Januška

„Medinėmis raketėmis žaisdavome kieme, bet tuo metu neatsirado nusimanančio žmogaus šalia, kad paaiškintų taisykles ir žaidimo esmę. Mėgstu sportuoti – žaidžiu futbolą, važinėju dviračiu, mėgstu bėgti kroso distancijas. O žaisti badmintoną man įdomu ir azartiška. Žaidžiant dvejetus jis tampa gera psichologine treniruote, nes tenka su partneriu sujungti visas mentalines ir „šeštų“ pojūčių galias. Dažnai tenka neprarasti diplomatiškumo, atlaidumo ir, be abejo, žaismingumo. Badmintonas galutinai įtraukė dėl gražios, draugiškos atmosferos, įdomių žmonių, aktyvaus žaidimo. Labai gerai, kad rengiamos varžybos skirtinguose miestuose, įvairaus amžiaus ir pajėgumo žaidėjams, veteranų čempionatai. Manau, kad badmintono ateitis Lietuvoje labai optimistiška. Belieka gerąja patirtimi ir informacija daugiau dalintis, nes dauguma mūsų nežino ir net nenutuokia apie šio žaidimo grožį ir malonumą", – privalumus su malonumu vardija žinomas klaipėdietis S. Januška.

Taigi kokie tikslai tave beatvestų į badmintono aikštelę, save rasi bet kuriame amplua: tai ir mėgėjų, ir profesionalų lyga, ir profesionalus sportas kaip verslas, ir olimpinė sporto šaka. Rinkis savo laiką, tempą, galimybes ir tikslus. Nėra žmogaus, kam jis netiktų.

CBC – tai nuo 2016 m. Lietuvos Badmintono Federacijos oficialiai paskelbtas didžiausias badmintono klubas Lietuvoje, savo veiklą vykdantis moderniame DELFI sporto centre. Šiame komplekse įrengtos 8 badmintono aikštelės, 4 uždaros ir 4 atviros paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, 2 teniso kortai, sukurta virš 400 kv. metrų ploto universali GET FIT treniruočių erdvė. Šiuo metu bendras DELFI sporto centro plotas sudaro 4500 kvadratinių metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)