Pasirodo, iš savo mitybos išbraukus pieno produktus, gali pranykti aknė ir išsispręsti daug kitų problemų, rašo businessinisider.com.

Didžiausias dirgiklis tarp pieno produktų – liesas pienas

Dermatologė Sarika Snell iš Vašingtono leidiniui „Insider“ sakė, kad tokių pieno produktų, kaip pienas, sūris ir ledai, atsisakymas gali tapti jūsų odai didele paskata.

„Atsisakius pieno produktų pagerėja odos tekstūra, spalva ir sumažėja aknė, – teigia dermatologė. – Nors didžiausias dirgiklis pieno produktų grupėje yra liesas pienas. Išrūgų baltymas, kuris aptinkamas būtent nugriebtame piene, skatina uždegiminius procesus, kas gali pasireikšti aknės ir rožinės forma.

Be išrūgų baltymo, pasak S. Snell, liesame piene kartais yra problemas keliančių hormonų, kurie gali pakenkti jūsų odai.

„Karvės piene gali būti hormonų, kurie skatina aknę ir uždegimus“, – pridūrė dermatologė.

Liesas pienas turi pridėtinio cukraus, kuris gali sukelti aknės protrūkį

Dermatologė Avnee Shah „Insider“ sakė, kad be minėto baltymo ir hormonų, aptinkamų liesame piene, odos problemas gali kelti ir jame esantis cukrus.

„Liesas pienas iš tikrųjų turi daug daugiau cukraus nei normalaus riebumo pienas, – sakė ji. – Dėl didesnio cukraus kiekio išauga glikemijos indeksas. Tokiomis savybėmis pasižymintys maisto produktai sukelia aknės protrūkį, todėl lieso pieno atsisakymas iš dalies gali padėti kontroliuoti šią problemą.“

Nors kalbant apie odos problemas, didysis kaltininkas yra liesas pienas, abi dermatologės sutinka, kad odos spalvą pagerintų visiškas pieno produktų atsisakymas.

Iš tiesų, vieno tyrimo metu buvo nustatyta, kad dažnai pridėtinį cukrų vartojantys žmonės susiduria su 30 procentų didesne aknės rizika. Reguliariai pyragaičius ir kepinius valgantiems ši rizika išauga 20 procentų.

Atsisakius pieno produktų, rezultatai pasireikš po kurio laiko

Svarbu prisiminti, kad išbraukus iš savo raciono tokius produktus kaip pienas ir sūris, akivaizdžių rezultatų per vieną naktį nepamatysite. S. Snell aiškina: „Atsisakius pieno produktų prireiks maždaug dviejų ar trijų savaičių, kol pamatysite odos būklės pagerėjimą – reikia leisti organizmui detoksikuotis“.

Kalbant apie odos gydymą, visada labai svarbi kantrybė, ir pieno produktų atsisakymas – ne išimtis.

Pamėgtus pieno produktus galima pakeisti veganiškais

Tikra tiesa, kad matant skanų sūrį noras atsisakyti pieno produktų gali stipriai sumažėti, tačiau rezultatas bus to vertas. Juolab, kad turime jums puikią žinią: rinkoje gausus įvairiausių veganiškų sūrių, veganiško pieno ir netgi veganiškų ledų pasirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)