„Nors atsiranda abiturienčių, kurios šia proga makiažą patiki profesionalų rankoms, tikrai nemažai merginų tiek taupydamos pinigus, tiek savo laiką, atlieka jį pačios. Juk niekas negarantuoja, jog sumokėjus nemenką sumą liksi nenusivylusi ir nebus sugadinta šventinė nuotaika“, – atsiųstame pranešime sako „Camelia“ grožio konsultantė Alina Gadeikytė.

Kurs makiažą profesionalas ar pati?

Su kosmetika dirbanti moteris perspėja neapsigauti vien internete publikuojamomis profesionalų nuotraukomis su jų atliktais darbais. Anot jos, jos gali būti ir pavogtos, ir publikuojamos tik kelios pačios geriausios.

„Be to, mokyklos išleistuvės ne vestuvės ir ne jubiliejus. Naujausios mados tendencijos skatina natūralumą, gaivumą ir lengvumą, tad profesionalus makiažas dažnu atveju gali netgi apsunkinti įvaizdį, įpareigoti ar net sendinti“, – teigia grožio specialistė. O bijančioms eksperimentuoti ir rizikuoti ji pataria prieš šventę pamėginti pasidaryti bandomąjį makiažą pačiai namuose. Nevengti pasinaudoti „Youtube“ talpinamais vaizdo įrašais.

Nepamirškite bazės

Besiruošiant šventei A. Gadeikytė rekomenduoja atidžiai išanalizuoti savo odos būklę ir tipą. Atsižvelgiant į tai reikia rinktis makiažo pagrindą, birią ar mineralinę pudrą bei makiažo bazę: „Kadangi išleistuvių oficiali dalis dažniausiai prasideda vidurdienį, o jos šventė užsitęsia net iki paryčių, makiažo bazė kaip niekada reikalinga. Ji padės visą dieną makiažui išlikti šviežiam, nesubėgti į smulkias mimikos raukšleles“.

Pašnekovė tikina, jog ypač jaunų merginų pamėgta jų vaistinėse parduodama matinį efektą suteikianti, jaunatvinius spuogus maskuojanti ir odą lyginanti makiažo bazė.

Nebijokite eksperimentuoti

„Mokyklos išleistuvės puiki proga eksperimentuoti ir vietoj klasikinio juodo blakstienų tušo rinktis mėlyną ar violetinį. Įvaizdį pagyvins ir spalvoti bei žėrintys akių vokų šešėliai. Tačiau čia kaip ir makiažo pagrindui patartina naudoti akių šešėlių bazę, kuri padės jiems geriau išsilaikyti ir nenutrupėti net visą dieną“, – sako grožio ekspertė.

Kalbėdama apie šios vasaros makiažo tendencijas, A. Gadeikytė išskiria purpurinę spalvą, akių pieštukus, dar kitaip vadinamus liner‘ius ir švytinčią odą, kurią suteikia skaistalai: „Taip pat rekomenduočiau mažiau patirties turinčioms abiturientėms naudoti skystą akių pieštuką“. Ji siūlo atkreipti dėmesį į akims skirtą priemonę, kuri primena flomasterį (todėl yra patogi naudoti), kurios kitame yra su storo pieštuko tipo šešėliai, puikiai derantys su pieštuko spalva.

Išleistuvių vakaras dažnai merginai tampa vienu įsimintiniausių gyvenime, tad nenuostabu, kad stengiamasi iki smulkmenų apgalvoti savo įvaizdį, tačiau svarbu nepamiršti, kad abiturientes puošia jų jaunystė, kurios neverta slėpti po storu makiažo sluoksniu. Tad ruošiantis šventei svarbiausia nepadaryti vienos didžiausių klaidų, kai aklai sekant madą sukuriamas jaunas merginas sendinantis įvaizdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)