„Vis tik inovatyvios makiažo gudrybės gali padėti makiažui išsilaikyti kuo ilgesnį laiką ir atrodyti švytinčiai“, – pokalbį pradeda mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ grožio konsultantė Vaida Lapinskienė.

Tinkamas odos paruošimas

Kaip ir kasdien, taip ir prieš svarbią šventę reikia nepamiršti tinkamai nuvalyti odą. Tinkamai paruošta oda padės ilgiau išsilaikyti makiažui. Tam grožio specialistė pranešime spaudai pataria pasirinkti pagal odos tipą prausiklį arba micelinį vandenį.

„Tačiau ne mažiau svarbu prieš makiažą odą ne tik nuvalyti, bet ir tinkamai sudrėkinti. Sausą ir jautrią odą turinčioms moterims netgi derėtų rinktis ne kasdienį drėkinamąjį ar maitinamąjį kremą, o serumą, kuris sudrėkins ir gilesnius odos sluoksnius, tačiau atlikus šią procedūrą reikėtų kelias minutes palaukti ir tik tada toliau tęsti makiažą“, – apie odos paruošimą kalbėjo grožio specialistė V. Lapinskienė.

Kas padeda makiažui išlikti ilgiau?

V. Lapinskienė pataria tinkamai nuvalius ir sudrėkinus odą dar prieš tepant kreminę pudrą veidą padengti makiažo baze – tai specialus koreguojantis makiažo pagrindas. Jį renkantis reiktų atsižvelgti į tai, kokio efekto siekiama.

„Makiažo bazė gali būti odą skaistinanti, matinė, lyginanti bei matinė ir maskuojanti raudonį. Ne gana to, jos ne tik atlieka išvardintas funkcijas, bet ir padeda kur kas geriau išsilaikyti makiažui visą dieną ir jam nesubėgti į smulkias raukšleles“, – pararimu dalijasi grožio konsultantė.

Ypatingai šventei dažnai moterys ir merginos renkasi ryškesnį akių makiažą.

„Šešėliai ir akių pieštukas. Visai tai kur kas geriau išsilaikys ir tolygiau pasiskirstys ant voko, jei bus naudojama taip pat akių šešėlių bazė. Be to, mažiau įgudusioms merginoms ji padės lengviau pasidažyti ir išvengti klaidų“, – sako grožio konsultantė ir priduria, kad moterims ir merginoms, kurios nori išraiškingesnių blakstienų, rekomenduojama naudoti specialų blakstienas stiprinantį serumą. Pastarasis turėtų būti tepamas 2–3 valandas iki makiažo. Panaudojus prieš pat dažantis, tikėtina, kad blakstienų tušas ilgai nesilaikys ir nubyrės.

Kasdienai BB kremas

Vis tik kasdien, norint atrodyti dailiai, makiažo bazės V. Lapinskienė nepataria naudoti kasdien. Ji primena, jog šiuo metu yra itin daug BB kremų (angl. Beauty balm), kurie yra puikus makiažo bazės-pagrindo ir drėkinančio kremo mišinys.

„Būtent jie yra puiki alternatyva kiekvieną dieną atrodyti ne tik gaiviai ir neperkrautai, bet ir paslėpti odos trūkumus. Pasitepus veidą juo, telieka keliais lengvais potėpiais perbraukti birios pudros šepetėliu ir taip užfiksuoti dieninį makiažą“, – pataria pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją