Ingrida sako, kad dešimt dienų vartoti vien labai mažo kaloringumo produktus pakeičiant jais visus įprastus valgymus – tikrai įmanoma misija. Antrajame projekto etape paskutinioji sveikos gyvensenos projekto dalyvė 11 dienų laikosi specialiai jai mitybos specialisto Artūro Sujetos sudaryto valgiaraščio – triskart per dieną valgo įprastą maistą, dukart susiplaka labai mažo kaloringumo kokteilį. Be to, Ingrida padidino fizinį aktyvumą ir ne tik kasdien stengiasi nužingsniuoti 10 tūkstančių žingsnių, bet ir susitinka su „GetFit“ sporto akademijos treneriais Liutauru Kasparavičiumi ir Milita Norkute, rašoma pranešime spaudai.

Nuo pradinio 89 kg svorio – tiek Ingrida svėrė prieš startą projekte – per 2 savaites ji jau neteko 5 kg. Jau po pirmosios savaitės kūno masės analizatorius užfiksavo 3 kg riebalinio audinio netekimą. Mažėja nereikalingų audinių, mažėja ir Ingridos metabolinis amžius – pirmąkart 41 metų Ingridai nustatytas 56, o po savaitės – jau tik 51 metų metabolinis amžius.

„Džiaugiuosi, kad dalyvaudama šiame iššūkyje jaučiuosi puikiai, – šypsosi Ingrida. – Nevargina nei galvos skausmas, nei nemiga, net ir iš pradžių kiek kamavęs alkis atsitraukė“. Nors vakarais Ingrida „grįžta ir lūžta“, rytais ji jaučiasi energingesnė, lengviau išlipa iš lovos.

Lieknėjimo projektas

Ištraukos iš Ingridos dienoraščio:

„Atėjus į pirmą susitikimą ir išgirdus, kad labai mažo kaloringumo kokteiliais ir sriubomis reikės maitintis pirmąsias dešimt dienų, išsigandau, kad tikrai neištversiu, nors bendradarbės vyras maitinosi jais net tris savaites ir numetė 11 kilogramų“.

„Pirmosiomis dienomis buvo labai sunku vakarais, kol prisiminiau kelis man duotus patarimus, pavyzdžiui, gerti ramunėlių arbatą. Gėriau naminę svarainių arbatą, ir ji tikrai padėjo. Pasibaigus pirmajam etapui, galiu pasakyti, kad toks mitybos planas tikrai įveikiamas. Ir visai nesunkiai“.

„Per dešimt dienų supratau, kad iš „normalaus“ maisto labai pasiilgau ne saldumynų, bet rimtų patiekalų, tokių kaip lašiša ar ant grilio keptas kepsnys. Nors artimi draugai būtų pasakę, kad rinksiuosi creme brulee. Tai nustebino ir mane pačią“.

„Visas dienas kariavau su žingsniavimu ir dabar pastebiu, kad 10 tūkstančių žingsnių lengvai nužingsniuoju tik tomis dienomis, kai sportuoju. Bet tikrai nenuleidžiu rankų ir kasdien judu pirmyn“.

Lieknėjimo projektas

„Atsirado daugiau energijos, rytais nubundu anksčiau nei suskamba žadintuvas, jaučiuosi kur kas žvalesnė. Pagreitėjo medžiagų apykaita, nebejaučiu skrandžio sunkumo, tampu išrankesnė maistui, dingsta priklausomybė saldumynams“.

„Svarbiausia, ką supratau – mano kūnas nėra šiukšliadėžė. Jei mes, moterys, atidžiai ir skrupulingai renkamės, kokias kosmetines priemones naudoti kūno grožiui puoselėti, kodėl savo organizmą skriaudžiame nenaudingais ir kartais net žalingais maisto produktais?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)