Tam tikromis aplinkybėmis krūtų dydis keičiasi savaime, bet mes iš esmės negalime to kontroliuoti, pažymi netdoctor.co.uk.

Pavyzdžiui, moterys gali pastebėti, kad tam tikromis menstruacinio ciklo dienomis liemenėlė tapo ankštoka. Taip yra dėl to, kad hormonai laikinai sulaiko vandenį organizme. Krūtys taip pat gali šiek tiek padidėti, pradėjus vartoti hormonines kontracepcijos priemones, pavyzdžiui, piliules, susileidus injekciją ar įsidėjus hormoninę spiralę.

Kitas veiksnys, dėl kurio krūtys padidėja, yra nėštumas. Kai moteris pradeda lauktis kūdikio, dėl išaugusio hormono progesterono kiekio jos krūtys gali padidėti net keliais dydžiais. Pagimdžius kūdikį, krūtys išbrinksta dėl jose besigaminančio pieno. Tačiau kūdikį nujunkius nuo motinos pieno, krūtys per tris – šešis mėnesius grįžta prie ankstesnio dydžio.

Krūtų dydis gali priklausyti ir nuo jūsų kūno svorio, tačiau papildomi kilogramai negarantuoja, kad krūtys padidės. Kiekvienos moters krūtys pasižymi unikalia riebalų ir jungiamųjų audinių sandara.

Jei jūsų krūtis sudaro mažai riebalinio ir daug jungiamojo audinio, tuomet antsvoris neturės reikšmingesnės įtakos jų dydžiui.

Kalbant apie tokias reklamuojamas priemones kaip žoliniai preparatai ir krūtų didinimo instrumentai, reikia pasakyti, kad jie yra neveiksmingi ir net gali būti nesaugūs. Taigi laikykitės nuo jų atokiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)