1. Susiglamžę drabužiai

Tai ypač galioja viršutinės kūno dalies drabužiams – palaidinėms, marškiniams ir kt. Tiesa, kai kuriems audiniams būdinga greitai glamžytis, net jei prieš tai jie buvo kruopščiai išlyginti. Pavyzdžiui, kad ir kiek lygintumėte liną, po kelių valandų jis vis tiek susiglamžys. Tą patį galima pasakyti ir apie kaprizingą medvilnę. Tačiau yra viena gudrybė: lyginti medvilninį drabužį reikia dar tuomet, kai jis nebūna visiškai išdžiuvęs. Be to, medvilninius drabužius riekia lyginti iš abiejų pusių – gerosios ir blogosios.

2. Nepakankamai balta

Balta spalva visuomet atrodo prabangiai, net jei daiktas būna pirktas vos už kelis eurus. Tačiau ji turi ir kitą pusę: pageltusi ar nuskalbta balta spalva gali smarkiai sugadinti jūsų įvaizdį. Taigi baltus drabužius kruopščiai prižiūrėkite: baltus drabužius skalbkite atskirai, nedėkite jų į skalbimo mašiną kartu su patalyne ir rankšluosčiais, net jeigu jie taip pat yra balti. Esmė ta, kad skalbimo metu nuo jų gali atsiskirti smulkių plaušelių, kurie gali prilipti prie drabužių.

3. Gumytės ant riešų

Dabar daugelis merginų ant riešų nešioja gumytes, kurios primena ne ką kita, kaip lygintuvo laidą. Kad ir kokia būtų mada, stilistai vieningai tvirtina, kad ant riešų turi puikuotis tik apyrankės ar laikrodis, o ne gumytės, itin gadinančios įvaizdį. Tai ypač nepriimtina, jei moteris dirba biure ir turi atrodyti dalykiškai. Atminkite, kad geriausia vieta gumytėms – plaukai arba kosmetinė.

4. Nubyrėjęs nagų lakas

Jau geriau visiškai nelakuoti nagai, negu nagai su nubyrėjusiu laku. Jei neturite laiko sekti savo nagų, bet norite, kad jie atrodytų tvarkingai, lakuokite nagus bespalviu laku, kuris net apsitrynęs nekris į akis.

5. Pernelyg ilgos kelnės

Kalbame apie tokį kelnių ilgį, kai jos nuolat lenda už kulno ir būna nuolat prispaudžiamos batu. Šiuo atveju vyrams pasisekė labiau: jų avalynė visuomet būna vieno aukščio, todėl kartą patrumpintos kelnės tiks prie visų batų. Moterys turi batelių su įvairia pakulne, todėl nuspėti reikiamą kelnių ilgį nėra paprasta. Vienintelė išeitis – pirkti ir trumpinti kelnes tik tam tikro aukščio batams. Taip, tai yra prabanga, tačiau visi žinome posakį, kad grožis reikalauja aukų. Dar vienas variantas – rinktis patrumpinto modelio kelnes, kurios gali būti universalios.

6. Išblukę džinsai

Ryškūs daiktai visuomet atrodo brangūs ir gražūs, o išblukusios spalvos, atvirkščiai, sudaro nevalyvumo ir pigumo įspūdį. Taigi, jei daiktas išbluko, meskite jį lauk, kad ir kaip jį mėgote. Kad drabužiai ilgai išsaugotų savo spalvą, skalbkite juos tik vėsiame vandenyje, išverstus į blogąją pusę. Šiltas ir karštas vanduo „išplauna“ spalvas ir drabužis pradeda blukti tiesiog akyse.

7. Daugybė pirkinių krepšių

Sunku atrodyti gražiai ir patraukliai, kai rankose nešatės krūvą krepšių su pirkiniais. Žinoma, jie gali suteikti žavesio, kai dalyvauja pačiame apsipirkimo procese. Tačiau kelionei į darbą ar pasivaikščiojimui rinkitės nedidelę rankinę, kurioje tilptų tik būtiniausi daiktai, o pirkti maisto produktų į prekybos centrą važiuokite automobiliu.

8. Pūkai ir plaukai ant drabužių

Gyvūnai namuose – puiku, tačiau jų plaukai ant drabužių – ne itin gražu. Jei jūsų namuose gyvena bet koks augintis, išskyrus visiškai pliką sfinksą, nepatingėkite prieš kur nors eidami pavalyti drabužius voleliu nuo pūkų.

9. Gumuliukai ant drabužių

Deja, su laiku ant drabužių, ir nebūtinai megztų, atsiranda gumuliukų. Tačiau jie nėra priežastis atsisakyti pamėgto megztinio ar palaidinės. Kai tik pastebėsite gumuliukus, tiesiog nuskuskite juos aštriu skustuvu.

10. Ne jūsų dydžio avalynė

Kad ir kokios patrauklios būtų išpardavimo kainos, jeigu batai yra jums per maži ar per dideli – pamirškite juos. Be to, kad ne jūsų dydžio batai gali nuolat trinti ir pakenkti jūsų pėdų sveikatai, jie dar ir atrodys tragiškai. Pati avalynė taip pat greičiau nusinešios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)