Kai kurios svetainės moterims siūlo įvairius pratimus, kurie, kaip teigiama, gali padidinti krūtis. Kiti moterims pataria vengti kai kurių sporto šakų, teigdami, kad jos krūtis gali sumažinti, ir duria pirštu į profesionalias sportininkes įvairiose tarptautinėse varžybose. Tačiau abu šie požiūriai iš tikrųjų yra klaidingi - juk moters krūtys nėra sudarytos iš raumenų.

Moters krūtys yra sudarytos iš kitokio audinio. Jose gali būti ir riebalų - augant kūno svoriui, krūtys taip pat gali padidėti. Tai reiškia, kad numetus svorio, krūtys vėl gali sumažėti - tiesiog sumažės riebalų kiekis jose. Tai, beje, yra gera žinia, nes antsvoris labai kenkia sveikatai, o jo atsikračius krūtys turėtų pasidaryti stangresnės, ypač, jei tai padaroma moteriai tebesant gana jaunai. Tačiau kitais atvejais sportas krūtų dydžiui įtakos turi nedaug.

Krūtų dydis priklauso nuo daugybės faktorių, tačiau jis dažniausiai keičiasi tik dėl hormonų lygio. Fizinis aktyvumas gali padėti sureguliuoti hormonų pusiausvyrą organizme, kas teoriškai gali krūtis paversti gražesnėmis. Tačiau kaip ir antsvorio atveju, šio poveikio nepastebės tos, kurios neturi sveikatos problemų. Tiesa yra ta, kad krūtys nėra sudarytos iš raumenų, todėl jų dydis įprastai sportuojant nesikeičia.

Įvairūs pratimai gali padidinti tik krūtinės raumenis, kurie yra už krūtų. Moters krūtinė gali tapti platesnė, tačiau krūtų dydžio tai nepakeis. Kita vertus, krūtys ant platesnės, raumeningesnės krūtinės gali vizualiai atrodyti mažesnės. Dėl to, ir dėl moteriškos sportinės aprangos ypatumų, profesionalių sportininkių krūtys kartais gali atrodyti gana mažos.

Medikai teigia, kad krūtis galima padidinti tik implantais - jokių stebuklingų gėrimų ar pratimų tiesiog nebūna. Tačiau reikėtų įsidėmėti ir tai, kad implantai turi galiojimo ir garantinį laiką ir juos tikriausiai reikės keisti. Kiekvienai moteriai spręsti, ar siekiamas rezultatas yra to vertas.

O sportuoti visada verta. Tai reikalinga ir fizinei, ir protinei sveikatai. Jei imsite sportuoti jau dabar, jūsų kūnas pradės gražėti ir jausitės geriau. Dabar, kai orų prognozės žada svajonių apie pavasarį išsipildymą, yra puikus laikas pradėti vykdyti savo Naujametinės nakties pažadus ir pradėti, pavyzdžiui, bėgioti.