„Taip atrodyti po žiemos yra normalu. Juk šaltuoju metų laiku mūsų oda ir plaukai kenčia nuo šalčio, vėjo, sauso oro patalpose, kuriose praleidžiame didesnę dalį dienos. Be to, pavasarį organizmui ima trūkti vitaminų. Dar viena problema yra ta, kad gana dažnai moterys naudoja joms visiškai netinkamas priemones arba nusiperka kokį kremą ar losjoną, tačiau nenaudoja jo reguliariai. Kiekviena moteris įdėjusi šiek tiek pastangų situaciją gali pakeisti ir vaizdas veidrodyje tikrai pradės džiuginti“, – įsitikinusi vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurga Juknevičienė.

Svarbios taisyklės

Pavasarį daug dėmesio reikia skirti odos regeneracijos skatinimui, drėkinimui bei vitaminų balanso atstatymui. Visoms, kurios nori atgaivinti veidą po žiemos sezono, kosmetologė Deima Donauskienė pataria pirmiausia įsigyti odos regeneraciją skatinantį rūgštinį prausiklį ar šveitiklį (pilingą). Ypač tai svarbu moterims, kurios jau atšventė 35 metų gimtadienį, rašoma pranešime spaudai.

Šveitiklio pagalba pašalinti nebereikalingas ląsteles paprastai rekomenduojama kartą per savaitę, atsižvelgiant į odos tipą. Ši priemonė gali būti tiek grūdelių pagrindo, tiek be jų. Sudirgusiai odai palepinti ir nuraminti taip pat labai tinka terminio vandens aerozoliai ir įvairūs serumai. Bent kartą per savaitę, o kartais ir dažniau, atsižvelgiant į odos problematiką, tikslinga naudoti kaukę, kuri padės greičiau atgaivinti ir atstatyti odos balansą.

Atėjus pavasariui maitinamuosius kremus galima naudoti rečiau – pradžioje kas antrą, po to – kas trečią dieną, o galiausiai naudoti tik drėkinantį kremą su hialuronu. Jis gali būti papildytas vitaminais A, C, E, kofermentu Q10, kolagenu ir pan. Dieninis drėkinamasis kremas turėtų būti su apsauga nuo ultravioletinių saulės spindulių. Jei kremas jos neturi, tuomet kreminė pudra privalo būti su apsauga. Apsaugos nuo saulės rodiklis (SPF) turėtų būti ne mažesnis nei 25.

Losjonas, kremas ar aliejus – kas geriau?

Pavasarį reikėtų nepamiršti reabilituoti ne tik veido, bet ir kūno bei rankų odą. Jei ji yra linkusi pleiskanoti, rekomenduotina naudoti drėkinančius prausiklius, su įvairiais odą lepinančiais aliejais. Po maudynių dar drėgną odą galima kruopščiai ištepti losjonais ar kūno kremais.

Sprendžiant, ką pasirinkti: losjoną, aliejų ar kremą reikėtų atsižvelgti į odos būklę ir, žinoma, tipą. Losjonai paprastai būna skystesnės konsistencijos, lengvai tepasi ant odos, bet jei ji bus ypač sausa, tai poveikio gali ir nebūti. Tuomet reikėtų rinktis įvairius aliejus ar aliejinio pagrindo kremus, kurie ne taip greit susigeria ir ilgiau išlaiko drėgmę. Aliejai ir aliejinio pagrindo kremai nerekomenduojami riebios odos savininkėms (nors jos taip pat gali skųstis išsausėjusia oda), nes kemša poras. Joms labiausiai tinka losjonai ar vandens pagrindo kremai be aliejų.

Norint palepinti kūno odą, galima įsigyti įvairių šveitiklių, kurie pašalintų negyvas odas ląsteles ir paskatintų regeneracijos procesus.

Rankų oda po šaltojo sezono taip pat būna labai išsausėjusi, sutrūkinėjusi, tad reikėtų nepamiršti bent prieš einant miegoti jas dosniai patepti kremu, kuris turėtų įvairių naudingų medžiagų.

Taisyklinga plaukų priežiūra

Ricinų ir kokosų aliejus

Plaukai – dar viena moters grožio vizitinė kortelė. Puiku, jei jie žvilga ir gražiai krenta, o ką daryti, jei yra išsausėję ir praradę žvilgesį? Vaistininkė J. Juknevičienė pataria pirmiausia pasižiūrėti, ar naudojamas tinkamas šampūnas.

Kasdienei normalių plaukų priežiūrai labiausi tinka neutralus šampūnas, tačiau jei yra problemų ir plaukai itin riebaluojasi, slenka, pleiskanoja, yra išsausėję, tuomet reikia naudoti specialias priemones, kurios padėtų susidoroti su problemomis, tapusiomis grožio priešu.

„Jei problema yra įsisenėjusi ir didelė, rekomenduojama naudoti dermatologinius šampūnus, kurie parduodami vaistinėse, tačiau juos reikia naudoti tol, kol išspręsite problemą. Po to reikia naudoti profilaktiškai tik kas kokį trečią ar ketvirtą plovimą. Kartais moterims būna sunku išsirinkti šampūną, tuomet tikslinga pagalbos prašyti pas vaistininką. Tik reikia žinoti, kokio efekto siekiama ar kokias problemas norima išspręsti. Nuo to priklauso su kokiais vitaminais, mineralais ar ekstraktais bus parinktas šampūnas“, – paaiškina vaistininkė.

Išplovus plaukus su jiems tinkamu šampūnu, privalu juos palepinti kondicionieriumi, kuris ne tik pamaitina plaukus, bet ir sulaiko juose drėgmę. Tačiau nereikėtų skubėti jo iškart nuplauti, būtina palaukti, kol kondicionierius gerai susigers į plaukus ir padarys savo gerąjį darbą. Jei siekiama stipresnio efekto ir norima geriau pamaitinti plaukus, tuomet rekomenduojama rinktis plaukų kaukę.

„Įtrinta ji laikoma apie 10 minučių, o po to nuskalaujama vandeniu. Kaukę rekomenduojama naudoti bent 2 kartus per savaitę. Atėjus pavasariui, tikrai rekomenduočiau įsigyti kaukę visoms, kurios nori greitai atgaivinti plaukus. Tai tarsi efektyvi greitoji pagalba plaukams“, – sako J. Juknevičienė.

Vidinis maitinimas

Kremai, kaukės, šampūnai, losjonai – tai priemonės, kurios maitina odą ir plaukus iš išorės, tačiau labai svarbu ir vidinė mityba, todėl organizmui negali trūkti vandens, todėl reikia nepamiršti visą dieną reguliariai gurkšnoti vandenį. Mityba turi būti subalansuota, tik taip organizmas apsirūpins reikiamais vitaminais ir mikroelementais. Plaukams itin svarbu gauti pakankamai vitamino B12, geležies ir omega 3 riebalų rūgščių, odos grožiui itin svarbūs yra A, C, E ir visi B grupės vitaminai, omega-3 riebiosios rūgštys, o taip pat hialurono rūgštis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją