Šiandien vizažo profesionalas pasaulyje yra įkūręs net septynias tarptautines grimo ir vizažo akademijas, viena jų – Vilniuje. Dalindamasis savo makiažo paslaptimis su profesionaliais grimeriais nuo Vilniaus iki Kinijos, S. L. Alvarez Moters dienos proga sutiko pasidalinti su Lietuvos moterimis patarimais, kaip puoselėti savo grožį ir nepasiklysti makiažo džiunglėse, rašoma pranešime spaudai.

– Dar prieš dvejus metus minėjote, kad didžiausias Jūsų iššūkis – sukurti produktus arba technikas, kurios padėtų moterims atlikti makiažą vos per kelias minutes. Kaip sekasi tai įgyvendinti?

– Jeigu makiažui turime vos 5 minutes, tai yra visiškai realu atlikti. Sukūrėme makiažo pagrindą, į kurį įeina labai daug pigmento, kuris apdorotas mikronizacijos būdu, todėl jo dengimas yra ypač greitas ir komfortabilus. Dažnai naudojant įprastą makiažo pagrindą, jį reikia dengti pora kartų, užtrunka jo išsklaidymas. O čia pakanka vieno lengvo sluoksnio, kuris iškart padengia odos defektus ir atrodo labai tolygiai. O naudojant papildomai, tarkim didelio tankumo kempinėlę, viso veido padengimą galite atlikti per dvi minutes. Man, kaip kūrėjui, yra pats svarbiausias dalykas kurti kokybiškas priemones, kurias būtų lengva naudoti ne tik profesionalui, bet ir moteriai, kuri kiekvieną rytą veža vaikus į mokyklą, skuba pagaminti pusryčius ir makiažui telieka kelios minutės. Galbūt jai teks dažyti automobilyje ar pakeliui į darbą?

– Kaip, Jūsų manymu, per pastaruosius penkerius metus pasikeitė moters grožio suvokimas vyrų akimis? O gal baziniai dalykai išlieka nepakitę?

– Šiais laikais viskas kinta neįtikėtinai greitai ir suvokimas apie grožį taip pat. Tiek moterys, tiek ir vyrai seka pasaulio žvaigždes, tendencijas ir nori būti panašiais į juos. Tendencijos kinta nebe dešimtmečiais, kaip anksčiau, o kas pusmetį. Nuolat sekti tendencijas ir bandyti į jas lygiuotis nėra labai komfortabilu. Tačiau aš manau, kad tikri dalykai nekinta. Visų akis traukia savimi pasitikinti, laiminga, žaisminga ir saikingu makiažu pasipuošusi moteris. Klasika – nemiršta, o vyrams raudonas lūpdažis visuomet bus gražiausias (juokiasi).

Serge Louis Alvarez

– Ar verta moteriai, kuri nesisuka grožio srityje, vaikytis naujausių makiažo tendencijų, kad atrodytų gražiai?

– Aš gerbiu kiekvienos moters pasirinkimą. Jei moteris jaučiasi komfortabiliai ir laiminga, tegul nesidažo. Tačiau turiu griežtą nuomonę apie aptarnavimo srityje dirbančias moteris: bankuose, viešbučiuose, konsultantes parduotuvėse. Mano nuomone, jos tiesiog privalo rūpintis savo išvaizda ir žinoti bent jau minimalias makiažo atlikimo technikas, kurios leistų pasidaryti dieninį, subtilų makiažą. Nuolat vaikytis tendencijų neverta, tačiau pritaikyti bent vieną detalę, kurią pateikia aukštosios mados namai yra tikrai subtilu.

– Kaip turėtų skirtis, pavyzdžiui, 20-ies ir 40-ies metų moterų makiažas ir jo atlikimui skirtas kosmetikos krepšelis? Ar turėtų?

– Iš tiesų, labai svarbu, kad moterys priimtų savo amžių ir rūpintųsi savo oda bei išvaizda pagal savo metus. Produktai skiriasi savo sudedamosios dalimis ir kas tinka, kai moteriai yra 20 metų, tikrai netiks būnant 40-ties. Jauna oda dažniau būna riebi, reikalauja daugiau maskavimo, todėl makiažus moterys darosi taip pat ryškesnius. Seka visas tendencijas ir tuo drąsiai gali žaisti, eksperimentuoti. Tai yra jaunystės privalumas. Tačiau su metais oda sausėja, tampa mažiau elastinga ir deja, bet ryškus makiažas čia nepadės. Visos makiažo priemonės turėtų būti stipriai drėkinančios, atstatančios odos spindesį ir elastingumą. Turėtų būti naudojamos bazės, kurios atspindi šviesą, optiškai panaikina raukšleles. Makiažo pagrindas turi lengvėti – kreminį pagrindą turėtų pakeisti į kuo lengvesnį, fluidiniu pagrindu. Visus juodus ir labai intensyvius akių šešėlius turėtų pakeisti akių spalvą pabrėžiantys atspalviai – pilkšvi, kakaviniai, rašaliniai, chaki. Skruostams suteikti gaivumo galima matiniais arba blizgiais koraliniais, rausvais skaistalais. Atsisakyti derėtų stipraus kontūravimo. Na, o lūpas puošti reiktų uoginiais arba raudonais lūpų dažais. Raudonos lūpos yra tikrai nemirštanti klasika ir kiekviena moteris gali surasti savo atspalvį.

– Kokios 2018-ųjų pavasario-vasaros makiažo tendencijos? Kam šiais metais lietuvaitės turėtų skirti daugiau dėmesio?

– Šių metų tendencijos iš tiesų labai žavingos. Aukštosios mados namai stengiasi perteikti savotišką „lėlės“ įvaizdį, bet ne tą tobuląjį, o kaip tik – žaismingą ir nutrūktgalvišką, lengvą ir įdomų. Šią vasarą madingos s visos pastelinės spalvos: nuo mėtinės iki rožinės, alyvinės. Šios pastelės derinamos su ryškiomis: rašalo mėlyna, ultra violetine, burgundiška spalvomis. Veido odoje išlieka spindesys, gaivumas ir natūralus įvaizdis. Tačiau pasirenkama, kur dėti stiprų ir netgi labai stiprų akcentą. Jei dažysite akis, paryškinkite akies arką šešėlių, pieštuku atlikite pravedimą blakstienų linijoje, nesijaudinkite, jei nepavyko tobulai – išsklaidykite pirštu, įveskite į ašarų liniją (gleivinę) baltą ar rusvai gelsvą pieštuką – suteiksite akims apimties bei blakstienas papuoškite „lėlišku“ žvilgsniu. Jei renkatės akcentuoti lūpas, akis paryškinkite minimaliai tušu arba galite apsieiti ir be jo.

– Lietuvoje jau 4 metus veikia Jūsų tarptautinė grimo ir vizažo akademija, tenka nemažai bendrauti su mūsų šalies moterimis. Kaip vertinate lietuvaičių makiažą?

– Rizikuoju taip sakydamas, tačiau moterys Lietuvoje su metais vis gražesnės. Kiekvienais metais lankantis Lietuvoje pastebiu, kad jos tampa vis labiau elegantiškos, pasaulietiškos. Jei dar prieš pora metų lietuvaitės bijojo naudoti vienas ar kitas priemones, teisindamos save, kad nemoka jų tinkamai pritaikyti, šiandien to nėra. Džiaugiuosi, kad mane gyvenimas suvedė su „Mis Lietuva 2010“ Grite Maruškevičiūte, kuri pasiryžo įkurti mano vardo akademiją Lietuvoje ir tokiu būdu prisiėmė išties svarbią misiją – mokyti moteris pagrindinių estetiško makiažo gudrybių, kurias jos galėtų pritaikyti tiek skubančios į darbą, tiek besipuošdamos šeimos vakarienei. Nes tai yra daugelio moterų kasdienybė ir realybė. Šį kartą atvykęs į Lietuvą įteikiau net 95 diplomus profesionaliems vizažo meistrams iš Lietuvos, o akademijai – sertifikatą, už pavyzdingai vykdomą veiklą. Turiu pasakyti, kad Lietuvos vizažo meistrai yra labai gabūs, todėl lietuvaitės tikrai turi su kuo pasitarti.

– Iškart po vizito Lietuvoje vykstate į Kiniją. Ar skiriasi europiečių ir Kinijoje gyvenančių moterų grožio suvokimas?

– Azijoje gyvenančios moterys iš tiesų labai žavisi europietėmis. Stengiasi jas pamėgdžioti, seka jų madą, bet gerąja prasme. Kiekvieną kartą atvykęs į Kiniją jaučiu didžiulį susižavėjimą Prancūzijos grožio paveldu, elegancija ir stiliumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)