Portalas health.com pateikia medicinos daktarės, Niujorko Medicinos mokyklos lektorės Roshini Rajapaksa komentarą.

Yra bent dalinai šią teoriją pagrindžiančių mokslinių įrodymų. Organizme veikia įvairūs medžiagų apykaitos ir hormonų mechanizmai – pavyzdžiui, norint sulieknėti ir sumažinus kalorijų skaičių, sulėtėja medžiagų apykaita – taip organizmas stengiasi išsaugoti esamą svorį.

Ar tai reiškia, kad stengtis sulieknėti daugiau, nei organizmas užprogramuotas, nėra prasmės, nes kūnas stengsis susigrąžinti reikiamą svorį ir šią kovą visada laimės?

Ne, svorio reguliavimas yra kur kas sudėtingesnis. Svorį reguliuoja daug parametrų (ir genetika), taip pat turi įtakos išoriniai veiksniai – stresas, valgymo įpročiai.

Daugybė žmonių sulieknėja, jų svoris sumažėja visam laiku – tik reikia laikytis saugaus laipsniško lieknėjimo plano, kad organizmas pamažu persiorientuotų (be to, didesnė tikimybė, kad kilogramai nesugrįš, jeigu įgysite sveikų valgymo įpročių).

Nepatartina griebtis griežtos dietos (staigiai ir stipriai sumažinant kalorijų), nes organizmas gali imti kaupti riebalus, o tada svoris nemažės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)