Šių problemų galima lengvai išvengti, jei bus teisingai rūpinamasi savo plaukais žiemą, rašoma pranešime spaudai. Štai keli patarimai, kurie padės tai padaryti tinkamai.

Neišeikite iš namų šlapia galva

Visuomet prieš išskubant iš namų reikėtų įsitikinti, kad plaukai yra visiškai sausi. Ne tik dėl to, kad yra rizikuojama sušalti, bet ir dėl to, kad šlapi plaukai pasidarys labiau pažeidžiami ir sausi, kai juos paveiks šaltas oras. Plaukų išorinis paviršius yra atviras ir dėl to jie yra linkę būti nepaklusniais ir įsielektrinti.

Kova su įsielektrinusiais plaukais

Dažnai žiema susiduriama su įsielektrinusiais plaukais, kurie prilimpa prie žandų, draikosi aplink galvą bei sugadina kiekvieną nuotrauką. Norint to išvengti, vienas iš plačiausiai paplitusių būdų yra prieš šukuojant padengti plaukus laku.

„Pirmiausia reikėtų lauku papurkšti plaukų šepetį, o tada juo perbraukti per plaukus. Taip pat rekomenduojama nenaudoti plastikinio plaukų šepečio, kuris tik dar labiau įelektrina plaukus. Geriau rinktis metalinį šepetį bei šukas“, – teigia „Dove“ prekinio ženklo vadovė Kertu-Kai Põldvere.

Išmėginkite plaukų serumą

Žiema gali tapti dideliu iššūkiu kiekvienam nepaklusnių plaukų savininkui. Dažnai bandoma suvaldyti plaukus vien tik plaukų džiovintuvu ar plaukų tiesinimo žnyplėmis. Tačiau, jeigu išdžiovinus plaukus dar naudojamos ir plaukų tiesinimo žnyplės, plaukų sruogos lieka šiurkščios. „Probleminėms vietoms rekomenduojama naudoti glotninantį kremą arba serumą“, – pataria specialistė.

Venkite karšto vandens

Žiemą dėl oro sąlygų plauti plaukus tenka dažniau, todėl greičiau blunka jų spalva. Šaltuoju laikotarpiu reikėtų vengti karšto vandens, nes jis sausina plaukus. Naudokite drungną vandenį ir perplaukite šaltu – tai sutvirtins išorinį plauko sluoksnį.

Drėkinkite galvos odą

Nenuostabu, kad esant mažam drėgmės kiekiui, veikiant dirbtiniam šildymui bei dėvint niežulį keliančias kepures, nukenčia galvos oda. Todėl pleiskanojimas – viena dažniausių žiemą pasitaikančių plaukų problemų. Ją galima nesunkiai išspręsti. Prieš miegą pamasažuokite išsausėjusią galvos odą drėkinamuoju arba alyvuogių aliejumi, o ryte gerai išplaukite šampūnu ir nepamirškite pasinaudoti kondicionieriumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją