Atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė

Pirmiausia būtina išgerti kasdien pakankamą kiekį vandens, negazuoto, – apie 2 litrus per dieną.

Mityba turėtų būti praturtinta maistinių skaidulų, todėl rekomenduojama valgyti kuo daugiau daržovių: tinka burokai, morkos, moliūgas, bulvės (ypač virtos su lupenomis), artišokai, Briuselio, žiediniai kopūstai, baklažanas, cukinija, pastarnokai, pomidorai, agurkai, salierai, apie 400–500 g per dieną, 2/3 šio kiekio turi būti šviežios daržovės.

Įtraukite taip pat ir vaisių – apie 300 g per dieną, pvz.: obuoliai (galite kepti orkaitėje, virti), kiviai, apelsinai, mandarinai. Tinka džiovinti vaisiai (pvz.: datulės, slyvos, razinos, abrikosai) apie 30 g per dieną.

Taip pat galite kasdien į pagamintą maistą (košes, salotas, natūralų jogurtą, kefyrą) įberti linų sėmenų, maltų, apie 1–1,5 valgomojo šaukšto.