Iš tiesų, yra daugybė priežasčių, kodėl jaunesnio amžiaus moterys patiria makšties sausumą, o ši problema yra labiau paplitusi nei jums atrodo, rašo womenshealthmag.com.

Svarbu, kad jūsų makštis būtų drėgna ne vien dėl to, kad taip seksas teikia daugiau malonumo. Makšties drėgmė išlaiko sveikus audinius ir netgi tarnauja kaip apsauga nuo infekcijų ir lytiniu keliu plintančių ligų, teigia akušerė ginekologė Alyssa Dweck iš Vestčesterio (Niujorko valstija), kuri yra knygos „V Is for Vagina“ bendraautorė.

1. Jūsų kūnas pageidauja ilgesnės įžangos

Tipinė romantinės komedijos sekso scena, prasidedanti aistringais bučiniais ir pasibaigianti sueitimi, trunka vos 30 sekundžių. Realiame pasaulyje daugumai moterų reikia šiek tiek daugiau tiesioginės stimuliacijos, kad jos pakankamai sudrėktų įsiskverbimui, įspėja A. Dweck.

2. Esate įsitempusi

Stresas kaltas dėl daugybės sveikatos problemų ir į šį sąrašą galima įtraukti ir makšties sausumą. Pasak A. Dweck, jeigu stresas ir nepražudo jūsų lytinio potraukio, tai susijaudinti darosi vis sunkiau. Jeigu nerimo nejaustumėte, makšties sausumo problema išnyktų.

3. Geriate vaistus nuo peršalimo

„Be receptų parduodami vaistai nuo peršalimo ir alergijos turi antihistaminų, kurie išdžiovina gleivinės membranas jūsų nosyje, taip pat ir makštyje“, – aiškina A. Dweck. Tai patiria ne visos moterys, tačiau jeigu taip nutinka, vos baigus vartoti medikamentus makšties drėgnumas atsistato.

4. Jums pasireiškia šalutinis kontraceptinių tablečių poveikis

„Vienas mažai žinomas geriamųjų kontraceptinių tablečių poveikis – sumažėjusi makšties lubrikacija“, – įspėja A. Dweck. Ir priešingai nei kai kurie kiti šalutiniai poveikiai, taip nutinka jau pirmą kartą pradėjus gerti kontraceptines tabletes, ir tai greičiausiai neišnyks kelis mėnesius.

„Paprastai patariu savo pacientėms naudoti parduotuvėje nusipirktą lubrikatą, o jeigu tai nepatogu, pagalvokite, ar nevertėtų atsisakyti tablečių ir pereiti prie kitos gimstamumo kontrolės priemonės“, – toliau dėsto ekspertė.

5. Ką tik susilaukėte kūdikio

Gimdymas (taip pat ir maitinimas krūtimi) stipriai paveikia organizmą ir pakeičia seksualinį gyvenimą labai netikėtais būdais, pavyzdžiui, sumažina estrogeno kiekį. Šis hormonas atsakingas už makšties lubrikacijos palaikymą. Praėjus keliems mėnesiams po gimdymo, kai sugrįš reguliarus mėnesinių ciklas ir nustosite žindyti kūdikį, makšties sausumas išnyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)