Nedidelis tyrimas buvo atliktas su 26 moterimis. Savanorės lakavosi nagus, o po 6 valandų jų šlapime buvo rastas šiek tiek padidėjęs difenilo fosfato (DPHP) kiekis. Tačiau čia atradimai nesibaigia: po 10-14 valandų DPHP kiekis visų savanorių šlapime buvo padidėjęs net 7 kartus.

Iš 3 tūkst. nagų lako sudėčių, skelbiamų EWG interneto svetainėje, net pusės sudėtyje yra trifenilo fosfato (TPHP), kuris yra DPHP forma. Manoma, kad iš nagų lako į organizmą patekęs TPHP yra metabolizuojamas į DPHP ir žymiai padidėję jo kiekiai organizme pasižymi nerimą keliančiu poveikiu endokrininei sistemai.

Duke‘o universiteto mokslininkė, tyrimo bendraautorė Kate Hoffman sako, kad visų žmonių organizme yra šie tiek TPHP ar DPHP, bet po nagų lako naudojimo, jų kiekis žymiai išauga. Didžiausią pavojų tai kelia moterims, kurios teikia manikiūro paslaugas bei toms, kurios nagus lakuojasi dažnai ir reguliariai. Tyrimai su žmonėmis ir gyvūnais rodo, kad TPHP ir jo formos yra siejamos su hormonų disbalansu, nevaisingumu ir net vėžiniais susirgimais. Nors kol kas tyrimų vis dar trūksta, bet tokie nedideli eksperimentai rodo, kad jie būtini.

Įdomu, kad per nagus negali prasiskverbti daugelis molekulių, bet TPHP į organizmą patenka pro odeles aplink nagą. Neatmetama galimybė, kad medžiaga į organizmą patenka pro burną: kramtant nagus, liečiant maistą ir odą rankomis.

Tarp nagų lakų, kurių sudėtyje yra TPHP, yra tokie žinomi gamintojai, kaip „Essie“, „OPI“, „Revlon“, „Maybelline“, „Beauty Without Cruelty“ ir t.t.