Nors tai yra 40 procentų daugiau nei 2016-aisias, toks kosmetinių operacijų paklausos augimas ekspertų ir pačių plastikos chirurgų nebestebina: gyventojų pajamos sparčiai didėja, o Vakarams bei socialiniams tinklams toliau diktuojant grožio standartus, plastinės chirurgijos paslaugomis naudojasi vis daugiau kinų.

Dažniausiai šioje šalyje pacientai prašo chirurgų padaryti veidą ar kūną lieknesniu, pagražinti nosį – padaryti ją kuo panašesnę į vakariečių.

„Amerikos, Europos ar Korėjos mados daro poveikį Kinijos gyventojų požiūriui. Tačiau tai tik vienas aspektas. Kitas, mano nuomone, yra vis auganti Kinijos ekonomika – žmonės tampa vis turtingesni“, – teigia plastikos chirurgas Li Dzian.

Plastikos chirurgai daugiausia darbo turi vasarą. Mat dažnas universitetą baigęs kinas yra įsitikinęs, kad patobulinus išvaizdą, duris atvers daugiau darbdavių. Daugėja ir norinčiųjų pasidaryti operaciją dar paauglystėje, nors plastinės chirurgijos centrai operacijas atlieka tik nuo 16 metų ir tik sutikus tėvams. Tiesa, kai savo atžaloms neprieštarauja ir net skatina sutikdami sumokėti už tokias grožio procedūras.

Didelė plastinių operacijų paklausa jaučiama ir aplinkinėse valstybėse – pavyzdžiui, nors Pietų Korėja turi tik 50 milijonų gyventojų, šioje šalyje veikia tūkstančiai plastikos chirurgijos klinikų, kurios atlieka daugiau nei milijoną grožio procedūrų per metus. Pietų Korėjoje, kaip ir Kinijoje bei kitose Azijos šalyse, gera išvaizda siejama su aukštesniu socialiniu statusu ir geresnėmis karjeros galimybėmis.