Šis nemalonus dalykas pasireiškia, kai susijungia trys veiksniai: Malassezia globosa, riebalai ir oleino rūgštis. Malassezia globosa – tai mikrobai, kurių galima aptikti ant kiekvieno žmogaus galvos. Kai šie mikrobai ima naikinti odos riebalus, išskiriama oleino rūgštis, erzinanti galvos odą, sukelianti baltos spalvos žvynelių atsiskyrimą, paraudimą, niežėjimą ir išsausėjimą.

Štai 7 namų gamybos priemonės, kurios padės suduoti veiksmingą atkirtį pleiskanoms, rašo naturalcarebox.com.

1. Į naudojamą šampūną įlašinkite kelis arbatmedžių aliejaus lašus.

2. Ant plaukų ir galvos odos tepkite šiek tiek baltojo acto. Plaukus denkite rankšluosčiu ir palikite priemonę veikti visai nakčiai. Ryte plaukus trinkite, kaip įprasta.

3. Pašildykite alyvuogių aliejų iki malonios temperatūros ir masažuojamaisiais judesiais įtrinkite į galvos odą. Plaukus įvyniokite į rankšluostį ir palikite priemonę veikti 30 min. Po to plaukus gerai iššukuokite, kad nuo galvos odos atsiskirtų pleiskanos, ir jas pašalinkite ištrinkdami plaukus.

4. Išspauskite vienos citrinos sulčių ir masažuojamaisiais judesiais įtrinkite jų į galvos odą. Palikite tokią natūralią kaukę kelioms minutėms, o tada plaukus trinkite, kaip įprasta. Kartokite šią procedūrą kiekvieną dieną, kol pleiskanų nebeliks nė pėdsakų.

5. Alavijų gelis pasižymi antibakterinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis, padedančiomis kovoti su pleiskanomis. Naudokite šią priemonę tepdami atitinkamą jos kiekį ant galvos odos ir palikdami ant galvos kelioms minutėms prieš dušą.

6. 4 šaukštus džiovintų čiobrelių užpilkite 0,5 l vandens. Pavirkite 10 minučių, tada tirpalą nukoškite ir palaukite, kol atvės. Dalį šio skysčio naudokite pleiskanoms nuo galvos odos pašalinti. Įmasažuokite čiobrelių nuovirą į galvos odą ir palikite 5 min. Tada procedūrą pakartokite palikdami skystį ant galvos 2–3 val.

7. Nedidelį linų sėmenų kiekį brinkinkite vandenyje 24 val. Po to juos paverskite pasta ir paskirstykite ant visos galvos odos. Palikite priemonę ant galvos kelioms valandoms, o tada trinkite plaukus švelnaus poveikio šampūnu, pageidautina rinktis neutralią priemonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)