Plastikos chirurgas Johnas Layke‘as paaiškino, kad celiulitą formuoja pluoštiniai dariniai, prisitvirtinantys prie odos iš vidinės pusės ir sukeliantys nemalonių duobučių atsiradimą. Celiulito problema neįtikėtinai dažna, rašo womenshealthmag.com.

Atliktų tyrimų rezultatai rodo, kad 80-90 proc. moterų turi šią bėdą. Vis tik specialistai linkę teigti, kad celiulito atsiradimą sukeliančios priežastys kiekvienu atveju gali būti vis kitokios. Kaip teigia medikė Jennifer Caudle, žmogaus turimo celiulito kiekis priklauso nuo daugybės veiksnių, įskaitant genetiką, amžių, odos stangrumą, lytį ir kūno riebalų kiekį.

J. Caudle linkusi akcentuoti, kad bet kokios svorio kategorijos ir apimčių asmuo gali turėti celiulito.

Rugpjūčio mėn. garsi aktorė Hilary Duff davė atkirtį ją dėl celiulito kritikavusiems asmenims. „Mano kūnas davė man didžiausią gyvenimo dovaną – 5 metų Lucą. Rugsėjo mėn. man suėjo 30 m. Mano kūnas yra sveikas ir veda mane ten, kur turiu eiti.“ – teigė ji.

Svarbu suprasti, kad svorio mažinimas savaime netaps celiulito problemos išnykimo priežastimi. Vis tik specialistai pripažįsta, kad tinkama mityba ir mankštinimasis laikui bėgant galimai padės sumažinti šios problemos vizualinę išraišką.

Rekomenduojama pirmenybę teikti didelio intensyvumo treniruotėms, suteikiančioms galimybę deginti riebalus ir suteikti raumenims tonuso. Tokia fizinė apkrova gali sumažinti po oda esančių riebalų sluoksnio storį tuo pačiu sumažindama ir ten esančių pluoštinių darinių tvirtumą.

Deja, kartais nėra įmanoma visiškai atsikratyti celiulito problemos vien dėl atitinkamo kūno sudėjimo. Moksliniai tyrimai patvirtina genetinio celiulito komponento reikšmingumą, o tai reiškia, kad vien mankštinantis su šia problema atsisveikinti nebūtinai pavyks.

„Nors daugelis mano priešingai, celiulitas nėra su svoriu susijusi problema, – patikino dermatologijos ir kosmetinės chirurgijos specialistas Dendy Engelmanas. – Net ir labai liekni asmenys gali turėti celiulito; medicininiu požiūriu šiek tiek celiulito turėti yra normalu.“

Specialistai linkę skeptiškai vertinti grožio procedūrų ir kremų, skirtų atsikratyti celiulito, veiksmingumu. „Skeptiškumas susijęs su faktu, kad paviršutiniškas poveikis negali efektyviai veikti problemos, kuri glūdi po oda, – paaiškino J. Layke’as. – Vis dėlto ant odos tepami kremai gali sudrėkinti ir pamaitinti išsausėjusią odą ir tokiu būdu sukurti sumažėjusio celiulito iliuziją.“

Kaip bebūtų liūdna, tenka pripažinti, kad šiuo metu nėra jokių visiškai celiulitą įveikti galinčių priemonių. Kitaip tariant, teks paprasčiausiai su šiuo ne itin maloniu reiškiniu susitaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)