Ši cheminė medžiaga mažina kai kurių audinių raukšlėjimąsi ir neleidžia jiems susitraukti, rašo svetainė womenshealthmag.com.

Drabužiams jis naudojamas labai mažais kiekiais ir neturėtų kelti didesnio pavojaus. Tačiau kai kuriais atvejais jis sukelia bėrimus ir galvos skausmus (pats formaldehidas yra žinomas kancerogenas).

Formaldehidas pavojingiausias būna tuomet, kai drabužis būna ką tik nupirktas (atkreipkite dėmesį, kad nauji drabužiai iš parduotuvės turi specifinį kvapą) – štai kodėl kai kuriose etiketėse prieš nešiojimą patariama drabužį išskalbti. Tai tikrai padeda, nors audinyje vis tiek liks šio junginio likučių, kurie su laiku skaidysis ir garuos iš jūsų drabužio.

Ką daryti? Visada ką tik įsigytą drabužį pirmiausia išskalbkite (nepakenks tai padaryti ir pora kartų), o jei savo aprėdus perkate internetu, pakuotes išvyniokite gerai vėdinamame kambaryje – pirkiniai būna supakuoti su chemikalais viduje. Norėdami minimaliai sumažinti galimą kontaktą su kenksminga medžiaga, ieškokite gamintojų, kurie savo drabužiuose riboja ar visai nenaudoja formaldehido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)