Svetainė „Bright Side“ atrinko 10 patarimų, kurie padės išsaugoti liekną figūrą. Dar geriau tai, kad šie patarimai nereikalauja didelių pastangų.

Nepersistenkite sporto salėje

Sekinančios kasdienės treniruotės nėra sėkmingo lieknėjimo garantas. Tyrimai yra įrodę, kad tie žmonės, kurie sporto salėje atiduoda visas jėgas, ir tie, kurie sportuoja nuosaikiai, per dieną sudegina beveik vienodą kiekį kalorijų, nes žmogaus organizmas sugeba prisitaikyti. Daugiau nereiškia geriau.

Sportą vertinkite kaip gyvenimo būdą, o ne bausmę

Liaukitės sportavę, jei tai kelia jums kančią. Bet koks reguliarus fizinis aktyvumas – plaukiojimas, šokiai, žygiai pėsčiomis ar aktyvus apsipirkimas – duos tą patį rezultatą. Svarbiausia, likti aktyviam ir mėgautis savimi.

Reguliariai sverkitės

Sverkitės kiekvieną ar kas antrą dieną. Tai padės įtvirtinti teigiamus rezultatus ir privers jus pagalvoti dar kartą, kai norėsite įsidėti dar vieną pyrago gabaliuką.

Valgykite maisto produktus su probiotikais

Ne visi probiotikai padeda lieknėti. Tyrimai rodo, kad nutukusių asmenų žarnyno mikroflora skiriasi nuo lieknų žmonių mikrofloros. Padėtį gali pakeisti maisto produktai, turintys bakterijų Lactobacillus rhamnosus, taigi atkreipkite dėmesį į pieno produktų su probiotikais sudėtį.

Į savo racioną įtraukite pupeles, žirnelius ar lęšius

Pradėję valgyti daugiau pupelių, lęšių, žirnelių ar avinžirnių, atsikratysite nereikalingų kilogramų ir palaikysite normalų savo svorį.

Neatsisakykite baltymų

Neatsisakykite daug baltymų turinčio maisto. Jis leis jums būti fiziškai aktyvesniems, o tai reiškia, kad sparčiau lieknėsite. Jūsų organizmu reikia baltymų, riebalų ir angliavandenių, kad jis galėtų normaliai funkcionuoti. Jų kiekiai gali skirtis, bet jei kažką visiškai išmesite iš savo mitybos, prisidarysite nemažai žalos.

Valgykite iš mažesnių lėkščių

Naudokite mažesnes lėkštes. Tai padės sumažinti porcijas, ir, galiausiai, suvartotų kalorijų kiekį. Beje, mažos lėkštutės sukuria iliuziją, kad jūsų maisto kiekis yra didesnis.

Pirkite ryškias staltieses ar lėkštes

Rinkitės kontrastuojančias staltiesės ir indų spalvas. Tai sudarys mažai žinomą Delboeuf iliuziją: normali lėkštė su įprasta maisto porcija atrodys didesnė. Jums pasirodys, kad suvalgėte daugiau, nors iš tikrųjų maisto kiekis buvo toks pat. Galiausiai jūs anksčiau pasisotinsite ir gausite tą patį ar net mažesnį kiekį kalorijų.

Skaičiuokite kalorijas

Rašykite dienoraštį ar naudokitės išmaniojo telefono programėle, kur galite surašyti viską, ką suvalgėte per dieną. Tai padės kontroliuoti lieknėjimo procesą ir skatins jus valgyti tik tiek, kiek reikia.

Skaitykite informaciją ant maisto produktų

Skaitykite maisto produktų užrašus. Jei tai darysite, tiksliai žinosite, ką valgote, kiek kalorijų gaunate ir kiek sveikas yra jūsų maistas. Beje, tai padės įtraukti teisingą informaciją į jūsų maisto žurnalą. Taigi padidės tikimybė sulieknėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)