Būtent antakiai sukuria vienokią ar kitokią veido išraišką, suteikia nuotaikos, traukia dėmesį, todėl labai svarbu ne tik parinkti antakių formą, spalvą, bet ir tinkamai juos prižiūrėti.

Skaitytojoms pateikiamos devynios antakių priežiūros klaidos ir rekomenduojama iš jų pasimokyti, kad nesugadintumėte antakių.

1. Pačios darote antakių korekciją

Norint suteikti antakiams idealią formą, reikėtų kreiptis į specialistą. Žinoma, galima pačioms pasikoreguoti antakius, bet tada nemaža rizika sugadinti antakių formą. Jei neturite galimybės kartą per mėnesį apsilankyti grožio salone pasikoreguoti antakių, galite nueiti kartą per metus, o paskui palaikyti rezultatą namuose. Internete daugybė videopamokų, kurias pažiūrėjus išmoksite koreguoti antakių formą su įvairiomis makiažo priemonėmis.

2. Siekiate absoliučios simetrijos

Žmogaus veidas nėra simetriškas, čia ir yra visas grožio žavesys. Taigi nesiekite absoliučiai identiškos formos antakių – tai atrodo dirbtinai, gadina individualumą. Geriau tegu antakiai bus šiek tiek skirtingi.

3. Dažyti antakius pagal trafaretą

Šiuolaikinė grožio industrija siūlo didžiulį veido ir kūno odos priežiūros priemonių pasirinkimą. Viskas tam, kad kiekviena mergina, moteris pasijustų pati gražiausia. Viena iš tokių priemonių – antakių trafaretas. Su juo galima greitai padaryti gražią formą. Tik antakių trafaretai turi didelį minusą – nėra formų įvairumo. Todėl geriau atsisakyti šio grožio priemonės.

4. Neteisingai pakerpate antakius

Savaime suprantama, geriausia kreiptis į specialistą, bet jei neturite tokios galimybės, pasirinkite tinkamas žirklutes. Jos turi būti su tiesiomis, aštriomis ašmenimis – tada lengviau kontroliuoti kirpimo kampą. Svarbiausia neįsijauskite – reikia patrumpinti tik tuos plaukelius, kurie akivaizdžiai išsikiša.

5. Padarote siūlo plonumo antakius

Juk tai seniai nebemadinga. Tokia antakių forma laikoma neestetiška. Plonyčiai antakiai, o dar ir juodi (dažnas atvejis) – beskonybė!

6. Dažote antakius plaukų dažais

Kiekviena priemonė turi savo paskirtį, nereikėtų jos naudoti kitoms reikmėms. Plaukų dažuose yra stiprių reagentų, kurie gali pakenkti ploniems antakių plaukeliams ir sudirginti odą. Pažeisti antakių plaukeliai išsausės, ims byrėti.

7. Dažote antakius juodais dažais

Tinkamas antakių atspalvis suteikia akims ryškumo, pabrėžia natūralų veido grožį, todėl labai svarbu parinkti tinkamą antakių spalvą. Juoda spalva šiuo atveju nepadės, priešingai – greičiau pakenks. Juodi antakiai atrodo grubiai, nenatūraliai. Geriau rinktis tokius atspalvius – nuo šviesiai rusvo iki tamsiai rudo.

8. Nevartojate kosmetikos

Antakių kosmetika – būtinas daiktas moters kosmetinėje. Natūralus grožis – puiku, bet tai nereiškia, kad nereikia prižiūrėti antakių. Mažų mažiausiai juos reikia pašukuoti, o dar geriau – paryškinti formą antakių pieštuku, o tarpelius uždažyti specialiais šešėliais.

9. Pešiojate antakius pigiu pincetu

Antakių pincetas turi būti kokybiškas. Nekokybiškas pincetas gali nutraukti plaukelius, todėl jie įaugs. Geras pincetas turi būti pagamintas iš nerūdijančio plieno, jo galiukai turi būti smailūs, aštrūs. Tokiu instrumentu lengvai suimsite net pačius trumpiausius plaukelius.

Gražūs antakiai – iš tiesų kiekvienos moters vizitinė kortelė. Nepamirškite to.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)