Į skaitytojos klausimą atsako gydytoja dietologė Žana Antonova:

– Iškrovos diena daroma siekiant subalansuoti gaunamos su maistu energijos kiekį. Ypač jei savaitės eigoje buvo dienų, kai suvalgoma daugiau nei įprasta.

Per iškrovos dieną rekomenduojama suvartoti 1/2 įprastinio paros kaloražo bei pasirinkti tam tikrą maisto produktų grupę. Dažnai siūloma tokiom dienom vartoti vaisius (1-1,5 kg), daržoves (neribojamas kiekis, bet turi būti valgoma dienos metu tolygiai) ar jų sultis (po 250 ml kas 2-3 val.).

Iškrovos dienos nėra rekomenduojamos tiems, kuriems dėl sveikatos būklės negalima būti alkaniems ar laikytis mažo kaloringumo dietų (pvz., sergantiesiems cukriniu diabetu, nėščioms moterims, vaikams).

Obuolių iškrovos dienos netinka esant virškinimo trakto patologijai (pvz., sergant opalige, esant padidėjusiam skrandžio rūgštingumui, varginant pilvo pūtimui).