Gydomąsias mandarinų žievelių savybes daug kas ignoruoja. Belieka apgailestauti, kad dėl nežinojimo ši vertinga vaisiaus dalis dažniausiai keliauja į šiukšlių dėžę.

Taigi, pakalbėkime apie mandarinų žieveles ir jose slypinčias paslaptis. Pasirodo, žievelės gali pasitarnauti sprendžiant daugelį sveikatos problemų. Žemiau – keletas receptų, kaip iš jų išgauti daugiausia naudos.

Virškinimo problemos

Išdžiovinkite mandarinų žieveles ir susmulkinkite jas. Oranžiniais milteliais galima pagardinti bet kokius patiekalus. Pavyzdžiui, pabandykite įberti į kavą – nustebsite, kad jus džiugins ne tik puikus aromatas, bet ir dingusi dujų susikaupimo žarnyne ir pilvo skausmų problema.

Bronchitas

Į pusantros stiklinės verdančio vandens įdėkite du valgomuosius šaukštus mandarinų žievelių ir palikite valandai. Tada tris kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio, išgerkite po pusę stiklinės šio gėrimo.

Peršalimas

Inde siauru kakliuku į verdantį vandenį įmeskite kelias šviežių mandarinų žieveles ir dešimt minučių kvėpuokite garais, paskui mažiausiai valandą neikite į šaltį.

Pėdų grybelis

Tereikia du kartus per dieną žievele ištrinti kojų nagus ir pažeistas zonas.

Nemiga ir fizinis išsekimas

Į nedidelį užrišamą maišelį įdėkite kelias mandarinų žieveles ir laikykite arti savęs, kad galėtumėte kvėpuoti maloniu aromatu mažiausiai 15 minučių. Tai padės atsikratyti net galvos skausmo.

Hipertenzija ir širdies aritmija

Į tris litrus vandens įberkite stiklinę mandarinų žievelių ir užvirkite. Tada kaitrą išjunkite ir palikite stovėti vieną valandą. Nukoškite ir naudokite šį užpilą karštoje vonioje.

Išbandykite šiuos patarimus ir netrukus įsitikinsite, kad mandarinų žievelių išmesti neverta!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)