Laimei, yra keletas paprastų gudrybių, kaip padidinti jo kiekį, rašo womenshealthmag.com.

JAV Sveikatos ir socialinio aprūpinimo departamentas netgi įtraukė magnį į maistinių medžiagų, kurių nepakankamas vartojimas kelia susirūpinimą, sąrašą.

Mitybos specialistė Ariane Hundt teigia, kad magnis yra vienas iš neapdainuotų mitybos herojų. Kartu su kalciu, jis yra viena pagrindinių maistinių medžiagų, užtikrinančių bet kokią ląstelių veiklą.

Deja, mūsų organizmas pats magnio pasigaminti negali. Mes turime kasdien jį gauti su maistu ir gėrimais, arba rasti kitą būdą, kaip patenkinti kasdienį 310-320 miligramų moterims ir 400-420 miligramų vyrams poreikį.

„Magnis dažnai pražiūrimas, nors dauguma žmonių jo gauna nepakankamai, – teigia A. Hundt. – Stresas gali sumažinti magnio kiekį, o tai gali sukelti padidėjusį kraujospūdį ir pagreitinti streso hormonų adrenalino ir kortizolio gamybą.“

Pasak mitybos specialistės, tinkamas magnio kiekis taip pat svarbus reguliariam virškinimui, raumenų aktyvavimui ir energijos gamybai. Jis netgi veikia serotonino gamybą, o šis neuromediatorius yra atsakingas už subalansuotą nuotaiką.

Štai keturi paprasti būdai, kaip užtikrinti, kad jums netrūktų magnio:

Pakeiskite savo užkandžiavimo įpročius

Dietologė ir „Nutritious Life“ įkūrėja Keri Glassman teigia, kad jos pamėgtas magnio gavimo būdas yra senamadiškas: kada įmanoma, į savo mitybą įtraukti tamsiai žalios spalvos žalumynus, tokius kaip špinatai, lapiniai kopūstai ir lapiniai burokėliai. Taip pat galima valgyti brokolius, moliūgus, riešutus (ypač migdolus), pupeles, taipogi vartoti kakavos miltelius. Būtų labai gerai, jeigu daug magnio turinčius produktus įtrauktumėte į savo reguliarią mitybą.

„Migdolai yra mano mėgstamiausias popietės užkandis, – prisipažįsta K. Glassman. – Tačiau kai man kyla abejonių, apsidrausdama vartoju magnį kaip papildą. Dažnai geriu papildus prieš pat miegą.“
Migdolai

Pakeiskite savo mineralinį vandenį

Jeigu jums patinka gazuotas vanduo, egzistuoja lengvas padidinto magnio kiekio gavimo būdas. Patikrinkite savo mėgstamiausią mineralinį vandenį, ar jo sudėtyje yra magnio. Kai kurių rūšių mineralinis vanduo gali užtikrinti didelį kalcio ir magnio paros normos kiekį.

Rinkitės papildus su magniu

Geros savijautos specialistas Jeremy Wolfas teigia, kad pagrindinis magnis piliulės formos būti negali – jis turi būti susietas su kita medžiaga, kurį jį stabilizuoja.

„Didžiausias skirtumas magnio papilduose slypi ne pačiame magnyje, o komplekse, prie kurio magnis prijungtas, – tikina specialistas. – Magnio pasisavinimas su įvairių formų papildais skiriasi, o kai kurios molekulės, prie kurių magnis prijungtas, turi savą funkciją organizme.“

Populiariausi rekomenduojami variantai yra magnio citratas, magnio gliukonatas ir magnio laktatas. J. Wolfas spėja, kad magnio glicinatas yra yra viena geriausiai absorbuojamų formų, taip pat ją lengvai toleruoja skrandis. Tačiau prieš pradėdami magnio papildų vartojimą turite pasitarti su savo gydytoju.

Be to, mokslininkai iš Merilando universiteto Medicinos centro rekomenduoja prie kasdien vartojamų magnio papildų pridėti B grupės vitaminų kompleksą arba multivitaminus, kuriuose yra B grupės vitaminų, nes vitamino B6 kiekis organizme apsprendžia, kaip ląstelės pasisavins magnį.

Įšokite į karštą vonią

Pastaruoju metu magnio galima aptikti įvairiuose grožio produktuose, pavyzdžiui, dezodorante, tačiau ar išties įmanoma absorbuoti šią medžiagą per odą? Mokslas teigia, kad taip. Vis dėlto, negalima pasikliauti vien šiuo metodu, nes absorbavimas yra minimalus ir nepatikimas būdas.

Kaip teigia Merilando universiteto Medicinos centro specialistai, per odą iki tam tikro lygio gali būti absorbuojamas magnio sulfatas arba „Epsom“ druskos. Šalia magnio suvartojimo didinimo šis metodas gali labai padėti tais atvejais, kai reikia mažinti patinimą, uždegimą, raumenų skausmus.

Be to, tai tiesiog malonus jausmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)