Oregone gyvenanti dviejų vaikų mama Elisabeth Anderson–Sierra po sudėtingo gimdymo iš karto negalėjo krūtimi maitinti savo antrosios dukrelės Sophios.

„Mano organizmas buvo toks išsekęs, kad per pirmuosius maitinimus jai teko duoti donorės pieną“, –žurnalui „People“ pasakojo moteris. Ši patirtis paskatino ją aukoti savo pačios pieną kitoms šeimoms – daugybę pieno. Daugiau kaip 2400 litrų!

E. Anderson–Sierra dabar iki dešimties valandų per dieną skiria vien tik tam, kad nusitrauktų pieną ir jį supakuotų. Ji dirba su visos šalies pieno bankais, kurie surenka jos pieną, jį patikrina ir pristato kitoms šeimoms. Dėl hiperlaktacijos sindromo jos organizmas kiekvieną dieną pagamina kur kas daugiau pieno, negu gali suvartoti dabar šešių mėnesių amžiaus Sophia.

Pasak „People“, mergytė per dieną suvartoja nuo 560 iki 780 ml motinos pieno. Tačiau jos motinos organizmas gamina dešimt kartų daugiau pieno, ir E. Anderson–Sierra tikrai nenori, kad „skystu auksu“ vadinamas pienas liktų nepanaudotas. Taigi dabar savo pačios pieno aukojimas jai yra tapęs beveik viso etato darbu.

Tiesa, už šį „darbą“ ji negauna normalaus atlyginimo. Taip, E. Anderson – Sierra sulaukia atlygio už paaukotą pieną, bet moteris žurnalui „People“ sakė, kad šių pinigų jai vos pakanka būtiniausioms išlaidoms perkant priemones pientraukiui, sterilizuojant indelius ir šaldant pieną.

Tačiau E. Anderson–Sierra tai daro ne dėl pinigų. „Aš tikrai gerai jaučiuosi, galėdama padėti žmonėms. Taip pat manau, kad noras padėti yra įsišaknijęs manyje“, – teigė ji. „Tai būdas aktyviai reikštis savo bendruomenėje ir atiduoti grąžą žmonijai. Tai nesavanaudiškas darbas“, – pridūrė moteris.