Greičiausiai skiriate daug laiko ir pastangų, bandydamos padaryti antakius ryškesnius ir storesnius, o tam naudojate specialius pieštukus bei kitas makiažo priemones – ir taip kas kartą prieš išeidamos iš namų. Erzina dar ir tai, kad kiekvieną kartą tvarkant antakius rezultatas būna skirtingas.

Jei jums pabodo tokiais būdais kurti tobulų antakių iliuziją, turime gerų žinių. Štai keli būdai, kaip namų sąlygomis natūraliai padailinti antakius, rašoma curejoy.com.

Ricinos aliejus

Ricinos aliejus – viena iš efektyviausių priemonių, padėsiančių greitai užsiauginti storesnius antakius. Šis aliejus maitina plaukų folikulus ir skatina jų augimą.

Kokosų aliejus

Jei maitinate plaukus kokosų aliejumi, taip pat turėtumėte elgtis ir su antakiais. Jame yra maistingųjų medžiagų, tokių kaip vitamino E ir geležies, skatinančių sveikų ir storų plaukų augimą.

Užlašinę kelis jo lašus ant piršto, juo švelniai masažuokite antakį. Tai pagerins kraujo apytaką, kuri leis antakių plaukeliams augti greičiau. Kokosų aliejumi antakius galima patepti prieš miegą. Ryte išplaukite antakius drungnu vandeniu. Darykite tai keletą mėnesių, kol pastebėsite efektą.

Alyvuogių aliejus

Kita efektyvi priemonė, turinti savyje vitamino E, stimuliuojančio kapiliarų veiklą – alyvuogių aliejus. Užlašinę kelis jo lašus ant piršto, juo švelniai masažuokite antakį. Palikite aliejų antakiuose visai nakčiai arba bent 30 minučių. Po to nuplaukite drungnu vandeniu.

Svogūnų sultys

Svogūnų sultyse gausu plaukus maitinančios sieros. Sumalkite svogūną ir išspauskite jo sultis. Masažuokite antakius šiomis sultimis 5 minutes. Leiskite joms įsigerti. Nuplaukite šaltu vandeniu. Procedūrą kartokite kas porą savaičių.

Kiaušinio trynys

Kiaušiniuose gausu antakių augimui naudingų baltymų. Atskirkite trynį ir baltymo. Įsitikinkite, kad tai, kas liko, yra tik trynys. Vatos tamponu ištepkite antakius tryniu. Palikite 15–20 minučių, po to nuplaukite šaltu vandeniu. Procedūrą kartokite 1–2 kartus per savaitę.

Ožragės sėklos

Ožragės sėklos – tikras baltymų ir nikotininės rūgšties šaltinis. Užmerkite keletą prieskoninių sėklų vandenyje ir palikite jas per naktį. Sumalkite jas į tirštą masę. Ištepkite antakius šia pasta prieš miegą. Kartokite procedūrą tai 2–3 kartus per savaitę.

Pienas

Pienas – be galo daug baltymų ir kitų medžiagų turintis produktas. Piene pamirkytu vatos tamponu patepkite abu antakius. Vėliau nuplaukite drungnu vandeniu. Darykite tai taip dažnai, kaip tik norite.

Alijošius

Alijošius – nuostabi drėkinamoji priemonė. Geriausiai veikia išgauta natūraliai, tad jei turite namie šį augalą, geriau naudokite jį, o ne parduotuvėje pirktą gelį. Išspauskite truputį alijošiaus. Švelniai jo sultimis masažuokite antakius. Palikite 30 minučių. Nuplaukite drungnu vandeniu. Į alijošiaus masę galite įmaišyti ir kokosų aliejaus ar medaus. Norėdamos ryškaus pokyčio, procedūrą kartokite keletą savaičių.

Citrina

Netikėta, tačiau antakius pagražins paprasčiausia citrina. Supjaustykite citriną ir patrinkite jos griežinėliu antakius. Po kelių minučių išplaukite drungnu vandeniu. Norite greitai pastebimo rezultato? Procedūra darykite kiekvieną dieną.

Taip pat turėtumėte laikytis ir tinkamos mitybos. Vartokite maisto, kuriame gausu vitaminų A, C, E, geležies, omega-3 bei baltymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)