Jei yra žmonės, kuriems ryte reikia daugiausiai energijos, tai asmeniniai treneriai. Juk jų tiesioginis darbas yra sportuoti ir padėti sportuoti kitiems žmonėms. Jie tai daro visą dieną.

Norėdami pasisemti įkvėpimo, womenshealthmag.com pakalbino penkis trenerius ir paklausė, ką jie labiausiai mėgsta valgyti pusryčiams – koks maistas padeda jiems pasikrauti energijos ir tinkamai pasiruošti intensyvioms treniruotėms. Nuostabiausia tai, kad visi jų išvaryti patiekalai yra labai paprasti ir jiems paruošti nereikia daug laiko. Taigi, rytinio maisto dilema jau išspręsta.

Omletas su špinatais

Ką aš valgau: kiaušinienė iš dviejų kiaušinių, dviejų kiaušinio baltymų ir špinatų; pusė avokado; viena riekelė visagrūdės duonos; šviežios uogos.

Kodėl man tai patinka: „Labai mėgstu avokadus! Tokie pusryčiai man užtikrina reikalingą baltymų kiekį, kažkiek riebalų ir gerųjų angliavandenių. Po tokio valgio cukraus kiekis kraujyje stabilizuojasi ir man užtenka energijos visam rytui“, – sako asmeninė trenerė Rachel Cosgrove, parašiusi knygą „The Female Body Breakthrough“.

Žalias tirštasis kokteilis

Ką aš valgau: žaliasis kokteilis iš organinių lapinių kopūstų, ispaninio šalavijo sėklų, linų sėmenų, mačios arbatos miltelių, luptos imbiero šaknies, augalinio vanilės baltymo ekstrakto, žaliųjų daržovių miltelių, šaldytų mėlynių ir šaldytų braškių.

Kodėl man tai patinka: „Šis kokteilis yra augalinių baltymų bomba, jame gausu ląstelienos, omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, fitomaistinių medžiagų ir priešuždegiminių medžiagų. Jis pakrauna mano kūną energija, kurios užtenka net ir sunkiausiai treniruotei. Iki pietų jaučiuosi soti“, – tikina asmeninė trenerė ir „Emmy“ apdovanojimą gavusi televizijos laidų vedėja Samantha Harris.

Baltymų kokteilis

Ką aš valgau: kokteilis su ledu, augalinių baltymų milteliais, aliejumi su omega rūgštimis, šaldytais bananais, cinamonu, nevirtomis avižomis, ispaninio šalavijo sėklomis, špinatų ir kokosų arba migdolų pienu.

Kodėl man tai patinka: „Rytais man svarbiausia, kad viskas būtų greita ir patogu. Man patinka, kad galiu susiplakti kokteilį iš tiek daug naudingų medžiagų ir pasiimti su savimi, jei nespėju išgerti namuose“, – teigia asmeninė trenerė ir „Your Perfect Fit“ bendraautorė Ashley Borden.

Avižinė košė su uogomis

Ką aš valgau: avižinę košę su braškėmis, mėlynėmis, ir migdolais; augalinių baltymų kokteilį su žirnių arba genetiškai nemodifikuotų sojų baltymais; kavą su migdolų pienu ir šaltai spaustu kokosų aliejumi.

Kodėl man tai patinka: „Natūralios avižos yra puikus sudėtingų angliavandenių šaltinis, o braškėse ir mėlynėse yra daug maistinių medžiagų. Migdolai užtikrina sveikųjų riebalų ir baltymų dozę. Baltymų ir angliavandenių derinys yra svarbus, nes jis sulėtina insulino išsiskyrimą, tad išlaikomas normalus cukraus kiekis kraujyje. Galiausiai, kadangi esu treneris ir turiu keltis anksti, man reikia šiek tiek kofeino. Kavą gardinu migdolų pienu, kad gaučiau daugiau baltymų, ir kokosų aliejumi, kad gaučiau sveikųjų riebalų“, – pabrėžia asmeninis treneris ir „TS Fitness“ įkūrėjas Noamas Tamiras.

Skrebutis su avokadu ir kiaušiniais

Ką aš valgau: skrebutis su avokadu ir be lukšto virtu kiaušiniu; stiklinė šviežiai spaustų žalių sulčių.

Kodėl man tai patinka: „Tai puikiai subalansuoti pusryčiai, juose daug baltymų ir gerųjų riebalų, tačiau žemas glikemijos indeksas. Tokie pusryčiai ryte pakrauna mane energija, nes juose yra riebalų, baltymų ir gerųjų angliavandenių. Po tokio valgio cukraus kiekis kraujyje išlieka stabilus ir subalansuotas, nes insulino kiekis nepakinta“, – sako asmeninė trenerė ir „Exercise for Your Muscle Type: The Smart Way to Get Fit“ autorė Michelle Lovitt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)