Deja, daugumai jų, kaip prisipažįsta, kiekvienas lipimas ant svarstyklių kelia siaubą. O kas, jeigu nepavyko? Kas, jeigu kankinasi be reikalo, nes svoris vis tiek nekrenta?

Tačiau bijoti nėra ko, ramina amerikiečiai dietologai. Jų duomenis, 75 procentai žmonių, sėkmingai atsikračiusių antsvorio ir jo nebepriaugusių, nuolat stebi savo svorį. 2012-aisiais specializuotame leidinyje „Journal of Nutrition and Dietetics“ net buvo išspausdinti tyrimo rezultatai, rodantys, kad tie svorio numetę žmonės, kurie sveriasi reguliariai, mažiau rizikuoja susigrąžinti kilogramus. Taigi sverkitės drąsiai! Tačiau išmaniai.

Pasirodo, yra tinkamas paros metas svertis. Tad jeigu išmoksite svertis „taisyklingai“, ir lieknėjimo proceso rezultatus pastebėsite greičiau, ir jie bus daug tikslesni.

Mitybos specialistai rekomenduoja nusistatyti tam tikrą paros metą, valandą, kada sversitės, ir jos griežtai laikytis. Kadangi mūsų svoris per visą dieną kinta, labai sunku sužinoti tikrąjį kilogramų skaičių, jeigu ant svarstyklių lipame kaskart, kai tik šauna į galvą. O jeigu nežinome, kiek tiksliai sveriame, sudėtingiau priimti sprendimus, susijusius su sveikata, dieta, fiziniais krūviais ir panašiai.

Aišku, tokiu atveju kyla kitas klausimas: para turi 24 valandas – kuri iš jų tinkamiausia svertis?

Ekspertų aiškinimu, tikslingiausia tą daryti rytais. Po to, kai išvadavote šlapimo pūslę nuo naktinės naštos, bet dar prieš tai, kai pavalgėte pusryčius ar padarėte mankštą, pabėgiojote, nuėjote į sporto klubą. Tokiu atveju svarstyklės ne tik rodys mažesnį skaičių – kas jau savaime yra šaunu ir įkvepia naujiems žygdarbiams, – bet tas skaičius bus artimiausias tikrajam jūsų kūno svoriui, mat neapims papildomo balasto, tokio kaip vanduo, maistas ir kitkas.

Taip pat pasirūpinkite, kad jūsų svarstyklės stovėtų ant lygaus kieto paviršiaus (jokio kilimo!), o patys stovėtumėte ramiai, svorį paskirstę lygiai abiem kojoms.