Kvepalai niekada nebuvo tik moterų privilegija, ir jie visada buvo madingi tarp vyrų, tik gal pasirinkimo būta menkesnio. Kaip tik ta šiuolaikinė stipriajai lyčiai skirtų aromatų gausa dažnam mūsiškių ir pakiša koją. Mat kvepalai – labai subtilus dalykas.

Nereikia jais naudotis kaip cheminiu ginklu. Vienu purkštelėjimu per daug, ir, užuot kvepėję gaiviai ir patraukliai, rizikuosite uždusinti du tris darbe arčiausiai jūsų sėdinčius kolegas. Blogiausia, kad dosniai save kvepalais šlakstantys džentelmenai dažnai nė nepastebi, jog madingas aromatas, kuriam paklojo kelis šimtus svarų, kitiems spaudžia ašarą – ir visai ne pavydo.

Bet gera žinia tai, kad, norint maloniai kvepėti sau ir ne tik, visai nebūtina naudoti kvepalus, tualetinį vandenį ar odekoloną (ir rizikuoti persistengti). Yra paprastų ir nebūtinai labai brangių parfumerijos gaminių, padėsiančių atkreipti aplinkinių dėmesį į JUS, o ne į jus gaubiantį toksišką debesį. Štai bene populiariausias tokių produktų septynetas.

Kremas plaukams. Ši vyrams skirta šukuosenos priežiūros priemonė atlieka trigubą misiją: suteikia plaukams purumo ir apimties, veikia kaip kondicionierius ir skleidžia švelnų, bet malonų kvapą, aplinkiniams sufleruojantį, jog galbūt ką tik išėjote iš prestižinio stilisto salono. Pažįstamos damos, palinkstančios jūsų apkabinti ar pakštelti į skruostą, būtinai pajus nepaneigiamai vyriško aromato dvelksmą, bet jis bus toks subtilus, kad jos greičiausiai panorės prisiartinti arčiau, o ne atšokti per porą žingsnių.

Dezodorantas. Na, žinoma, kad dezodorantai užtikrina gerą kūno kvapą, pasakysite jūs, – tam ir naudojame juos, kad nedvoktume prakaitu. Bet yra dezodorantų, kuriuos gamintojai pakylėjo keliais laipteliais aukščiau įprastų prakaitavimą kontroliuojančių priemonių į jų sudėtį įtraukę įvairiausių kvepalus primenančių kvapų – pavyzdžiui, citrusų, medienos. Tokie dezodorantai šiek tiek brangesni už paprastus (na gerai, kartais GEROKAI brangesni), bet net ir tuomet kainuoja gerus tris kartus pigiau nei labai vidutiniškas tualetinis vanduo.

Ir dar priminimas: visada geriau rinkitės dezodorantą, kurio sudėtyje nėra alkoholio – net jei šiaip jūsų oda nėra jautri, niekada negali žinoti, kada ir kas ją suerzins.

Skalbiamosios kapsulės. Pasirūpinkite, kad jūsų drabužiai visada kvepėtų nuostabiai – šviežiai, tarsi būtų ką tik išskalbti. Tą paprastai užtikrina kokybiškas skalbinių minkštiklis, bet toli gražu ne visi vyrai turi kantrybės su juo terliotis. Išsigelbėjimas – skalbiamosios kapsulės (detergend pods): įmetei į skalbyklės būgną, ir viskas švaru, šviežia, gaivu.

Be to, šiose kapsulėse esančios medžiagos veiksmingai slopina prakaito ir kitus į drabužius įsigėrusius kvapus.

Tekstūrinis lakas plaukams. Kaip ir dezodorantas, tai kelias funkcijas atliekantis produktas: suteikia šukuosenai purumo, tekstūros bei skleidžia subtilų (ir dažniausiai kokį nors „valgomą“ – arbūzų, imbiero ekstrakto arba natūralių eterinių aliejų) aromatą.

O dar yra sauso tekstūrinio plaukų lako, kuris, be jau išvardytų privalumų, veikia ir kaip riebalus sugeriantis sausas šampūnas, todėl jį labai patogu naudoti po treniruočių.

Kremas po skutimosi. Rinkitės lengvus, pavyzdžiui, citrusų kvapus. Veido kremo po skutimosi aromatai būna subtilūs, bet ilgai išliekantys (ypač gerų gamintojų). Be to, kad gardžiai kvepia, jis dar ramina sudirgintą odą, drėkina.

Muilas. Drėkinamasis muilas būna švelnus, tinkantis visiems odos tipams, ją minkštinantis. Tik nečiupkite bet kurio po ranka prekybos centre pasitaikančio gabalėlio – paišlaidaukite geros kosmetikos firmos gamintam muilui su natūraliais aliejais (kad ir kininės simondsijos). Tada nuo jūsų sklis ne cheminis, o šviežias, gaivus aromatas.

Kūno losjonas. Jeigu naudojate jį, jokie kvepalai nei odekolonai būna nebereikalingi. Juolab kad yra apstu kūno losjonų, priklausančių toms pačioms aromatų linijoms, – kvapas bus toks pat, kaip ir mėgstamo tualetinio vandens, tik subtilesnis. Tačiau rinkoje gausu ir „nepririštų“ prekinių ženklų kūno losjonų vyrams, pasižyminčių gaiviu, energijos teikiančiu kvapu (išbandykite kalendrų ir mandarinų derinį – jis dabar labai madingas).