Štai patys efektyviausi spuogų atsikratymo amžiams būdai.

Nugara ir pečiai

Nugaros aknę gali sukelti kuprinės dirželiai ar labai stipriai prie odos prigludę sintetiniai drabužiai. Jeigu jus išbėrė smulkiais raudonais spuogeliais, taip oda gali reaguoti į skalbimo ir kitos buitinės chemijos priemones. Jūsų aistra riebiam ar keptam maistui taip pat gali tapti spuogų atsiradimo ant nugaros ir pečių priežastimi.

Su tokiais spuogais nesunku susidoroti kartą per savaitę pagulint sūraus vandens vonioje, taip pat galima švelniai nuplauti problemines zonas obuolių sidro ir vandens mišiniu (santykis 1:2).

Krūtinės ląsta

Dažniausia aknės ant jūsų krūtinės ląstos priežastis yra alerginė reakcija į skalbimo miltelius ar dušo želę. Tokie spuogai taip pat gali atsirasti kaip reakcija į šaltus gėrimus, prieskonius ir pamėgtas jūros gėrybes.

Jeigu norite atsikratyti spuogų krūtinės ląstos zonoje, šiek tiek sodos sumaišykite su vandeniu ir gauta košele masažuokite išbertą odą. Tada nuplaukite šiltu vandeniu.

Kaklas

Pernelyg apspausta apykaklė gali pažeisti odą ir sukelti bėrimą. Kaklo aknė taip pat gali būti alerginės reakcijos į šampūną ar kitas plaukų priežiūros priemones rezultatas. Kita dažna spuogų ant kaklo priežastis – aistra saldumynams.

Nuvalykite kaklą citrinos arba žaliosios citrinos sultimis suvilgyta vatele, leiskite pabūti dešimt minučių, o paskui nuplaukite šiltu vandeniu.

Rankos

Virškinimo sistemos sutrikimai, alerginės reakcijos į ploviklius ir antibiotikai – tai gali būti spuogų ant rankų atsiradimo priežastys. Jeigu gana dažnai einate į baseiną, sauną ar sporto salę, gali būti, kad pasigavote grybelinę infekciją, prasidėjo uždegimas ir dėl to atsirado spuogai.

Jeigu jūsų spuogus sukėlė ne grybelinė infekcija, tada galite jų atsikratyti paprasčiausiomis bulvių sultimis. Tiesiog perpus perpjaukite žalią bulvę ir ja ištrinkite problemines zonas. Palaukite pusę valandos ir tada rankas nuplaukite.

Kojos

Prasta higiena ir labai aptempti sintetiniai drabužiai yra dažniausia kojų aknės priežastis. Spuogai gali atsirasti ir po skutimo, kai plaukai skutami atšipusiu skustuvu arba prieš jų augimo kryptį.
Įlašinkite į savo dušo želę penkis-šešis lašus arbatmedžio aliejaus ir prauskitės kaip įprastai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)