„Bright Side“ surašė 8 priežastis, kodėl prieš einant miegoti visada reikia nusivalyti veidą. Visada.

1. Aknė

Jei manote, kad odą beria tik paauglystėje, labai klystate. Jei nesiprausite veido prieš miegą, paauglystės „džiaugsmai“ labai greit gali aplankyti jus vėl. Kai poros užsikemša, dažniausiai atsiranda spuogų ir uždegimo židinių. Jei jus kankino ar tebekankina spuogai, naudokite specialias, lengvai nuvalomas priemones be riebalų, o makiažą valykite miceliniu vandeniu.

2. Senėjimas

Ne, tai ne mitas. Moksliškai įrodyta, kad oda kas naktį regeneruojasi. Jei ji nenuvalyta, ji daug greičiau sens. Ji ims vysti ir raukšlėtis daug greičiau, nei galite įsivaizduoti. Vos pora minučių kas vakarą – ir ilgai išliksite jauna ir graži. Rezultatas atperka pastangas.

3. Nemaitinama veido oda

Naktį odos ląstelės regeneruojasi daug greičiau, tad padėkite savo odai: nuvalykite makiažą, o tada patepkite ją poras sutraukiančia ir drėkinančia priemone su antioksidantais.
Nėra nieko geriau, nei eiti miegoti švariu, gaiviu veidu.

Taip pat nepamirškite, kad sveiką odą užtikrinti padeda kokybiškos makiažo priemonės. Nekokybiškos priemonės gali pakenkti odai ir sukelti rimtų problemų.

4. Alergijos

Jūsų oda gali būti linkusi į alergines reakcijas, nors ir niekada nepastebėjote akivaizdžių simptomų. Miegojimas su makiažu gali sukelti egzemą ir kitas rimtas sveikatos problemas. Šie simptomai ne visada išryškėja staigiai, bet jei nesivalysite makiažo prieš miegą, ilgainiui pastebėsite paraudimus, odą ims niežėti ir deginti.

5. Odos pigmentacija

Ar esate pastebėjusi tamsesnes dėmes ant odos, kurių neįmanoma užmaskuoti net ir geriausiu makiažo pagrindu? Pigmentinės dėmės ne visada atsiranda dėl saulės spindulių pertekliaus ar senėjimo proceso. Jas gali paskatinti chroniškos alerginės reakcijos, jei tinkamai nesivalysite odos. Tingėjimas nusivalyti makiažą gali sukelti rimtų pigmentacijos problemų.

6. Suskirdusios lūpos

Jei manote, kad vakare, kai einate miegoti, ant lūpų nebūna likusių lūpų dažų, klystate. Net jei vizualiai nesimato lūpų blizgio ar lūpų dažų, jų likučiai ir toliau sausina jautrią lūpų odą ir galiausiai lūpos dėl to gali išsausėti ir imti šerpetoti.

7. Maišai po akimis

Jei dažnai ant odos paliekate nenuvalytą makiažą, oda po akimis ilgainiui patamsės. Kitaip tariant, po akimis atsiras ratilai, maišai. Labai lengva pasakyti, ar vakare nusivalėte makiažą: jei nenusivalėte, akys ir oda aplink jas neatrodys sveikai ir gaiviai.

8. Krentančios blakstienos

Prieš miegą būtinai nusivalykite blakstienų tušą, kitaip per naktį jis perdžius, blakstienos ims byrėti, o akių vokai taps suerzinti, patinę. Rekomenduojame kasdien dažytis paprastu tušu, o ne atspariu vandeniui, nes pastarąjį daug sunkiau nuvalyti. Blakstienas valykite vatos diskeliu, atsargiais judesiais į apačią. Niekada nevalykite sukamaisiais judesiais, nes tai kenkia blakstienoms ir jos gali iškristi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)