Purewow.com pateikia penkis paprastus būdus, kaip užkirsti kelią kalakuto kaklui.

Tepkite kaklą kremu nuo saulės (negailėdamos)

Svarbiausias dalykas, kurį galite padaryti, jei norite, kad kaklas neatrodytų susiraukšlėjęs, yra, be abejo, priemonė nuo saulės. Tepti reikia ne tokį kiekį, kuris liko nuo veido, bet gausiai.

Nerašyta taisyklė skelbia, kad vien veidui reikia monetos dydžio kremo kiekio, tokio pat kiekio reikia kaklui ir iškirptės zonai. Laimei, šiais laikais kremai nuo saulės yra lengvesni, nei seniau.

Tepkite kaklą veido kremu

Taip, galima nusipirkti atskirą kremą kaklui (jei norite save palepinti – būtinai nusipirkite), bet tiesą sakant, viskas, ką tepate ant veido, tinka ir kaklui, ir visam kūnui. Ieškokite kremų su peptidais ir retinoliais (abi šios medžiagos stimuliuoja kolageno gamybą).

Miegokite ant nugaros

Tai geriausia miegojimo padėtis dėl daugelio priežasčių, viena iš kurių – taip miegant jūsų kaklas visą naktį būna kiek pakeltas. Kai miegate ant pilvo arba šono, kaklas ir veidas įsispaudžia į pagalvę. Ilgainiui dėl tokio miegojimo įpročio veido ir kaklo oda suplonėja, gali atsirasti smulkių raukšlelių.

Mažiau žiūrėkite į telefoną

Mūsų laikais žmonės tampa priklausomi nuo socialinių tinklų ir dėl šios priklausomybės dermatologai net sugalvojo naują terminą – technologinė kaklo raukšlė. Jei vis spoksosite į telefono ekraną nuleidusios galvą žemyn, horizontalios kaklo linijos gilės.

Paprasčiausias būdas išvengti tokios perspektyvos – mažiau naršyti, o jei be telefono jau negalite, bent laikykite jį aukščiau – akių lygmenyje.

Lauke prisidenkite

Jei saulėtą dieną dėvėsite plačiabrylę skrybėlę ir laisvą kaftaną, ne tik išvengsite nudegimų, bet ir apsaugosite kaklą ir iškirptės zoną nuo tiesioginių ultravioletinių spindulių (ilgainiui išsaugosite odą lygią, be saulės dėmių).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)