Todėl lapinėms daržovėms, tiek garšvoms, kiaulpienėms, gysločiams, salierams ir kitoms prieskoninėms daržovėms, naudokite smulkintuvą“, – apie tai, kaip iš vaistažolių ir daržovių įsisavinti kuo daugiau vitaminų, pasakoja Nacionalinio vėžio instituto fitoterapeutas prof. Juozas Ruolia.

Profesoriaus teigimu, reikėtų vengti maišyti daug prieskoninių daržovių.

„Negi jums sunku morką pakepti riebaluose ar imbieru sutepti karbonadą, ar įdėti imbiero į kotletą? Vartokite pavienes prieskonines daržoves. O „nekaltas“ prieskonines daržoves, kaip kiaulpienių lapai, gysločių lapai, salotos, ridikėliai, svogūnai, česnakai, vartokite piure pavidalu po du tris. Taip užtikrinsite maisto suvirškinimą“, – sako J. Ruolia.

Profesorius įspėja, kad kraujažolių, dilgėlių, barkūnų, dėl kraujo krešėjimą skatinančių savybių, išvis nerekomenduojama valgyti žmonėms, kurie vartoja kraują skystinančius vaistus.

Plačiau – laidos „Laba diena, Lietuva“ įraše.