Moteriškos rankinės, kosmetikos krepšeliai, vonios lentynos – tai vietos, kurioms dažniausiai pritrūkstama laiko. Turėtų būti atvirkščiai – pirmiausia derėtų pradėti nuo savęs ir aplink supančių smulkių dalykų, o tik vėliau imtis ryžtingos iniciatyvos įvykdyti generalinę tvarką savo namuose, sakoma pranešime spaudai.

„Esame įpratę kosmetikos priemones turėti tol, kol išnaudojame, kartais net keletą metų. Tai labai neteisingas įprotis. Juk grietinės nelaikome šaldytuve pusę metų, tai kodėl tai, ką dedame ant savo kūno naudojame taip neatsakingai? Tai ypač galioja toms moterims, kurios kosmetiką naudoja retai, arba yra linkusios kaupti. Taip pat vonioje dažnai nugula pustuščiai šampūno, kremų, losjonų buteliukai, kurių tikriausiai jau niekada nepanaudosime, tačiau šiuos gaila išmesti. Svarbiausia taisyklė – periodiškai peržiūrėti namuose turimą kosmetiką ir labai kritiškai įvertinti, ką palikti, o ką išmesti“, – sako Julija Jermakova, „Douglas LT“ visažistė.

Visažistė Julija Jermakova pataria, kaip palaikyti tvarką savo kosmetinėje, jog ją būtų malonu atsiverti kasryt.

Tušti ir pustuščiai buteliukai

Makiažo valiklio liko keli lašai, nusipirkote naują, o senasis taip ir liko neužbaigtas? Jį turėtumėte užbaigti nedelsdama arba išmesti. Vonios kambaryje taikoma tokia pati taisyklė. Šampūnai, kondicionieriai, kūno losjonai ir kiti buteliukai – užsiliko spintelės kampe ar ant vonios krašto? Meskite, jums jų tikrai neprireiks. Tad norint aplink save matyti kuo mažiau nereikalingos plastikinės taros, pradėkite nuo lengviausio – išmeskite tuščius buteliukus.

Kasdienės higienos buteliukų turinį galite panaudoti ir praktiškai. Pavyzdžiui, šampūno ar kondicionieriaus likutį galite sunaudoti šepetėlių ar kosmetinių kempinėlių plovimui, o kūno kremo likučiu galite pasitepti pėdas nakčiai.

Užmiršti produktai

Pakeitėte lūpų dažus, o senojo pakuotė vis dar užima vietą ir laukia savo eilės būti panaudota? Galima juos sunaudoti derinant atspalvius tarpusavyje, taip pat taikant „Ombre“ lūpų dažymo techniką.

Jeigu viena ar kita kosmetinė priemonė dar nėra pasenusi ir jos jau niekur nepritaikysite, tiesiog padovanokite ją mamai ar artimai draugei, o jeigu niekam nebetiks – išmeskite. Kiekviena nebenaudojama pakuotė užima vietą, sensta, tad laikyti ją savo kosmetinėje ilgainiui tampa beprasmiška. Kitas ypatingai dažnas atvejis – pradėjote naują šampūną, tačiau netrukus pastebėjote, jog jis jums netinka ir nutarėte jį paslėpti spintelės kampe toliau nuo savo akiračio? Greičiausiai jo ir nepanaudosite, todėl išmeskite arba atiduokite tam, kam galėtų tikti.

Pasibaigusio galiojimo produktai

Kasdienių rūpesčių sūkuryje tikrai pamirštame reguliariai patikrinti kosmetinės turinį. Kasdien nevartojami ar išvis užmiršti produktai gali būti seniai viršiję savo galiojimo laiką. Bene kiekvienai moteriai yra svarbi tinkama odos priežiūra, tad nevalia pamiršti, jog pasenę produktai gali neigiamai paveikti sveikatą ir atimti natūralų spindesį. Tad pats pirmas dalykas, kurį privalote atlikti kitą kartą atsivėrus savąją kosmetinę – galiojimo datų apžvalga!

Verta paminėti, jog kiekvienas dekoratyvinis produktas yra paženklintas PAO etikete, nurodančia, kiek mėnesių galioja produktas nuo tada, kai atidarote jo pakuotę. Produkto galiojimo laikas neretai priklauso nuo gamintojo ir dažnu atveju skiriasi, todėl stenkitės atkreipti dėmesį į kiekvienos įsigytos pakuotės etiketėje nurodytą datą.

Kosmetinės kempinėlės ir šepetėliai

Neretai kosmetinėje ar rankinėje nešiojamės kempinėlę, skirtą makiažo pagrindui, arba kitus šepetėlius, kuriuos pavartojus pamirštame išvalyti. Palaikyti jų švarą tikrai verta – ilgainiui juose kaupiasi įvairūs nešvarumai. Tad viena pagrindinių taisyklių – nuplauti panaudotas kosmetines priemones – šepetėlius, kempinėles, netgi blakstienų rietiklius ir kt.

Viena geriausių priemonių, skirtų šepetėlių švarai palaikyti – kasdienio naudojimo muilas makiažo šepetėliams valyti „Brush Soap“. Ši priemonė išplauna net įsisenėjusius nešvarumus bei nedžiovina šepetėlio šerelių. Dauguma purškiamų valiklių neišplauna gilių nešvarumų ir dažnai gali džiovinti šepetėlio šerelius.

Jei vonios kambaryje turite užsilikusio plaukų kondicionieriaus, paskutinius jo lašus galite panaudoti kosmetinių kempinėlių ar šepetėlių plovimui. Užtepkite priemonę ant išplautų šerelių, palaikykite apie 5 minutes ir nuplaukite šiltu vandeniu. Šepetėlių šereliai bus žymiai švelnesni, o jeigu naudojate natūralaus plauko makiažo šepetėlį – rezultatas pradžiugins dar labiau.

Nepamirškite, jog išplovus šepetėlį, derėtų jį džiovinti taip, jog vanduo pernelyg ilgai neužsilaikytų toje vietoje, kur yra klijai. Paguldykite šepetėlius šereliais į apačią 40 laipsnių kampu. Taip šepetėliai tarnaus žymiai ilgiau, o jo šereliai nebyrės.

Plati paletė įvairiausių kosmetinių produktų

Kosmetikos turite tiek daug, kad šią tampa sunku sutalpinti viename krepšelyje? Pirmiausia, įsitikinkite, ar kasdieniam naudojimui yra reikalingos visos priemonės. Galbūt verta dažniau naudojamus produktus sudėti į mažesnę ir mobilesnę kosmetinę, o specialiam makiažui ar kitoms ypatingoms progoms skirtą kosmetiką laikyti kitoje vietoje? Jei dekoratyvinės kosmetikos produktų galiojimo laikas dar geras, atrūšiuokite juos į kasdienio naudojimo ir proginio makiažo (ryškūs akių šešėliai, intensyvaus dengimo skysta pudra, ryškių atspalvių lūpų dažai ir kt.) krepšelius.

Taip pat užsilikusius produktus galite panaudoti praktiškai – per tamsaus atspalvio skysta pudrą galima maišyti su šviesesnio atspalvio makiažo pagrindu arba naudoti kaip skystą veido modeliavimo priemonę. Jeigu turite užsilikusią per šviesaus atspalvio sausa pudrą – jos pagalba galima užfiksuoti makiažą iškiliausiuose veido vietose, tuo pat metu paryškinant ar pašviesinant reikiamus veido bruožus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)