Kad ir kokios rūšies majonezą valgytumėte, medikai pataria maksimaliai riboti jo vartojimą, rašoma livestrong.com.

Kalorijos

Viename šaukšte majonezo yra apie 90 kalorijų, t. y. 4,5 proc. rekomenduojamo dienos kiekio šaukšte. Taigi kasdien majonezo valgantys žmonės stipriai viršija dienos kalorijų kiekį, o tai gresia antsvoriu ar net nutukimu.

Riebalai

Šaukšte majonezo yra 10 g riebalų, o tai sudaro 15,4 proc. dienos riebalų normos, 1,5 g perdirbtų riebalų, t. y. 7,5 proc. dienos normos. Riebalų su saiku galima vartoti aktyviai gyvenantiems žmonėms, bet dauguma vartoja per daug riebalų, ypač perdirbtų. Anot Harvardo sveikatos mokyklos tyrėjų, valgant per daug perdirbtų riebalų, didėja širdies ligų rizika.

Cholesterolis

Šaukšte majonezo yra 5 mg cholesterolio, t. y. 1,7 proc. rekomenduojamo dienos kiekio. Medikų teigimu, cholesterolio perteklius kaupiasi ant kraujagyslių sienelių, todėl gresia širdies ligos, insultas ir kt. sveikatos problemos.

Druska

Šaukšte majonezo yra apie 90 mg druskos – 3,8 proc. rekomenduojamo dienos kiekio. Sveikatos apsaugos specialistų teigimu, organizmui reikia šiek tiek druskos, kad funkcionuotų nervai ir raumenys, bet dauguma žmonių valgo per daug druskos, dėl to gali padidėti kraujospūdis, galimi ir kitokie sveikatos sutrikimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)