Vieni rečiau, kiti dažniau – bet visi plauname galvą. Procedūra paprasta: sušlapiname plaukus, ištriname šampūnu, išskalaujame, ir viskas.

Plaukų stilisto Iano Florey teigimu, mes neteisingai plauname galvą – plaukus reikia perplauti du kartus: „Sušlapinkite plaukus, tada du kartus išplaukite su šampūnu be sulfato. Per pirmą plovimą putų beveik nebus, per antrą putos kur kas stipriau.“

Anot I. Florey, labai svarbu du kartus išplauti šampūnu, du kartus išskalauti plaukus, tada jie pasikeis, rašoma independent.co.uk.

„Plaukai bus stipresni, sveikesni, labiau blizgės“, – teigė stilistas. Jis pabrėžė, kad plaukų pasikeitimo gali tekti palaukti kelias savaites ar net kelis mėnesius.

Plaukus reikia du kartus ištrinkti šampūnu, nes pirmą kartą išplaunami nešvarumai (užterštas oras, sausas šampūnas, įvairios šukavimo priemonės – nešvarumų susidaro), paskui reikia ištrinkti dar kartą, kad įsigertų vitaminai iš šampūno, baltymai ar pan.

Šampūno reikia nedidelio kiekio, o kokybiško šampūno buteliuko ilgam užtenka.

I. Florey turi 30 metų darbo plaukų stilistu patirtį, šiuo metu jis dirba salone-meno galerijoje Londone.

Kaip aiškina I. Florey, dauguma žmonių ir kondicionierių naudoja netinkamai – jo reikia užtepti tik maždaug nuo plaukų vidurio, antraip plaukų šaknys bus prisiplojusios. Ištepus plaukus kondicionieriumi, reikia pašukuoti retomis šukomis.

„Pirmiausia nusausinkite plaukus rankšluosčiu ar bent kiek nugerkite, kad kondicionierius neprasiskiestų ir patektų (ant plaukų) koncentruota forma“, – aiškino stilistas.

Paskui švelniai šukuokite, pradedant nuo šaknų, iššukuokite mazgelius, tolygiai paskirstykite kondicionierių. Atsiminkite, kad šlapi plaukai greičiau lūžinėja, taigi šukuokite švelniai. Kondicionieriaus reikia labai nedaug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)