Dermatologų teigimu, tai, ką valgote pietums turi labai daug įtakos odos būklei, o netinkamas maistas gali būti raukšlių, spuogų ir egzemos priežastis, rašoma „The Daily Mail“.

Daug patirties turintys grožio srities ekspertai pataria, ko nevalgyti pietums, jei norite jaunatviškai atrodyti. Sumuštinių, kuskuso salotų ir jogurto tarp jų rekomendacijų nėra.

Sumuštiniai, kuskusas ir „Bulgur“ kruopos

Daktars Yannis Alexandridesas pataria nevalgyti sumuštinių ir apskritai kuo mažiau valgyti duonos.

„Glitimas labai žalingas veidui – tiek kalbant apie odą, tiek apie formą. Glitimas – augalinių baltymų mišinys, kurio yra visuose pietų komponentuose – ar tai būtų sumuštinių duona, ar kuskusas, „Bulgur“ kruopos salotose.“

Glitimas stiprina uždegiminius procesus organizme, didina pigmentaciją, todėl, anot daktaro, gali tinti veidas, oda aplink smakrą patamsėti.

Jogurtas

Jogurtas gali atrodyti sveika šokoladinių batonėlių alternatyva, tačiau specialistų teigimu, jogurtas – netinkami pietūs, jei jūsų oda riebi, linkusi į pabėrimus, nes pieno produktai didina riebalų ir sebumo gamybą organizme.

Daktaras Nicholasas Perricone aiškina: „Kai padidėja cukraus lygis ir insulino lygis organizme, stipriai padaugėja uždegiminių cheminių medžiagų ląstelių lygiu. Tai sustiprina uždegimines ligas, kaip antai, aknę.“

Bananai

Dermatologė Nataliya Robinson siūlo vengti greitai įsisavinamų angliavandenių, kaip antai sunokusių bananų.

„Patarčiau per pietus gauti baltymų. Odai kasdien reikia amino rūgščių, kad jungiamasis audinys išliktų stangrus. Taigi venkite greitai įsisavinamų angliavandenių – duonos, jogurto, sunokusių bananų.

Kai valgote maisto produktų su angliavandeniais, virškinimo sistema suskaido virškinamus angliavandenius į cukrų, o šis patenka į kraują. Cukraus molekulės prilimpa prie baltymų molekulių odoje, sukelia audinių glikaciją – oda tampa silpna, mažiau stangri, per anksti susensta. Stenkitės kasdien suvalgyti kuo daugiau angliavandenių, jei valgote bananą, valgykite jį su riešutais, kad išvengtumėte insulino šuolių kraujyje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)